Hirdetés

További dollármilliókat követel a Valve-től a Steam Controller ügyében pert nyert vállalat



|

Az Ironburg Inventions ügyvédi díj címén nyújtotta be a követelést.

Hirdetés

A Steam Controller gyártása és értékesítése 2019-ben már befejeződött, viszont az eszköz szabadalmával kapcsolatos pereskedés csak idén tavasszal ért véget. Az ügyben a bíróság azt a döntést hozta, hogy a Valve megsértette az Ironburg Inventions szabadalmi jogait, így ezért 4 millió dolláros bírságot volt köteles fizetni a vállalat.

Az Ironburg azonban a jelek szerint nem elégszik meg ennyivel, és tovább folytatja a jogi eljárást a Valve ellen. Ezúttal az ügyvédi díj kifizetésére próbálja a cég kötelezni a Valve-et.

Hirdetés

A Law360 értesülései alapján az Ironburg Inventions Washington állam bíróságán folytatná tovább a pereskedést, és a 4 millió dolláros bírságon felül még további 6,5 millió dollárt követel a Valve-tól. Az Ironburg ugyan sikeresen pert nyert, hiszen sikerült bizonyítani, hogy a Valve a Steam Controller hátoldali gombjaival megsértette a szabadalmi jogokat. Eredetileg az Ironburg már 2014-ben felhívta erre a figyelmet, de a Valve ignorálta ezt.

A pereskedés folytatásának az lehet az egyik oka, hogy a Valve évekig kerülte a konfrontációt, és nagyvállalatként próbálta elnyomni a kisebb céget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.