Hirdetés

Továbbra is kiszolgálja a Huawei-t az ARM



|

Az ügyvédek megoldották, hogy az ARM-alapú chiptechnológiát a jövőben is használhassa a Huawei.

Hirdetés

A Huawei májusban került Amerika tiltólistájára, és azóta sem rendezte a helyzetét Amerika és Kína. Ennek ellenére új okostelefonokkal és laptopokkal is piacra tudott lépni a gyártó, de a mobilokon az Androidban nincsenek Google-szolgáltatások, a laptopokra pedig csak Linux kerülhetett. 

Hirdetés

A legtöbb okostelefonjába a Huawei a HiSilicon leányvállalata által tervezett, ARM-alapú Kirin chipeket teszi. Az amerikai tiltólista életbe lépésekor az ARM is úgy döntött, hogy nem adja tovább a jövőben a Huawei-nek a CPU-és GPU-technológiáit.

Mostanra azonban az ARM ügyvédei tisztázták a helyzetet: az ARM technológia brit eredetű, ezért továbbra is megosztható a Huawei és a HiSilicon vállalatokkal. 

A Huawei legutóbbi lapkája az ARM Cortex-A76-alapú Kirin 990 volt, amelyet a Mate 30 szériába is beépítettek. A Kirin 99 a Qualcomm Snapdragon 855 és a Samsung Exynos 9825 ellenfele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.