Hirdetés

Trükkös módon nehezíti a YouTube, hogy átugord a reklámokat



|

A Google örülne neki, ha sokáig matatnánk a hirdetések bezárásakor.

Hirdetés

Továbbra is igaz az, hogy aki nem hajlandó előfizetni a dráguló YouTube Premiumra, az a kábeltévéket is megszégyenítő mennyiségű reklámot kénytelen végignézni a platformon, ami ellen az utóbbi időben bevezetett szigorítások következtében már a jól bevált hirdetésblokkolók sem mindig kínálnak hathatós védelmet.

Most pedig az üzemeltető Google egy újabb módot talált arra, hogy valamivel tovább pazaroljuk az életünket a reklámokra.

Hirdetés

A Search Engine Land beszámolója alapján ugyanis frissül a hirdetések átugrására szolgáló gomb dizájnja, melynek jegyében egy lekerekített, kisebb interakciós felületet kapunk a megszokott, feltűnőbb téglalap helyett. Az új gombot nehezebb lesz észrevenni és eltalálni, főként a mobilok kisebb kijelzőjén matatva. A módosított formátum egyelőre csak egy szűkebb körnek szóló tesztben bukkant fel, amiről az alábbi X/Twitter-poszt árulkodik. 

A Search Engine Landnek nyilatkozva a Google a YouTube kezelőfelületének egységesítésével indokolta az áttervezést, azt viszont nem tudni, hogy mikor veheti kezdetét az új gomb nyilvános alkalmazása. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a frissítés élesítését követően a felhasználók millióira kivetítve jelentősen emelkedhet a hirdetések megtekintési ideje, és vele a Google számláján landoló reklámbevételek is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.