Hirdetés

Trump a Google és a Facebook ellen kért vizsgálatot



|

Újra az amerikai elnök célkeresztjébe kerültek a vezető technológiai vállalatok - többek között a Google, a Facebook és a Twitter is.

Hirdetés

A Bloomberg jelentése szerint Donald Trump nemrég aláírt egy olyan elnöki rendeletet, amely felszólítja az állami trösztellenes szervezeteket és a hatóságokat, hogy indítsanak vizsgálatot számos meghatározó technológiai óriás ellen, úgy mint például a Google, a Facebook vagy a Twitter. 

Hirdetés

Trump mostanában elég sok tech óriással keveredett összetűzésbe. Az Amazon az amerikai postával kapcsolatban keveredett botrányba, az Apple-től pedig mielőbb amerikai gigagyárak létrehozását várja el az elnök, különben óriási adóterhet rak a vállalat nyakába. A Twittert és az egyéb közösségi szervezeteket pedig azzal vádolja Trump, hogy elnyomják a konzervatív véleményeket. A Google keresőmotorja pedig személyesen ellene fordult, állította az elnök. 

A Bloomberg már látta az elnöki rendeletet, amely bár konkrétan nem nevezi meg a vállalatokat, minden trösztellenes hatóságot alapos vizsgálatra utasít az online platformokkal szemben. Ezek ugyanis kritikus fontosságúak az amerikai társadalom életben, amit a kormány meg akar védeni a versenyellenes működéstől, ami a meghatározó online platformokra lehet jellemző. 

A nagy cégek már bevallották, hogy miközben igyekeznek rendet tartani az online világban, egyes jogos vélemények is eltűnnek. A vállalatok szerint emögött nem politikai okok húzódnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.