Hirdetés

Tudjuk, hihetetlenül hangzik, de 2020 a videótelefon éve volt



|

Sejthető, milyen elképesztő okok lapulnak emögött.

Hirdetés

A Juniper Research hétfőn publikált kutatása szerint világszerte 1,8 milliárd mobilos videóhívást intéztünk 2020-ban - ez egészen pontosan 50%-os növekedést jelent 2019-hez képest (1,2 milliárd).

A koronavírus-járvány árnyékában persze nem meglepő, hogy így alakultak a számok, a tendencia pedig minden bizonnyal még tovább fokozódik: a publikáció 2025-re 4,5 milliárd felhasználót jósol a platformokon, ami a globális mobilelőfizetők 50%-át jelentené.

Kiváltképp Észak-Amerikában és Európában fog erősödni a mobilos hang- és videóalapú hívások piaca az elkövetkezendő években, ahol 2025-re a mobilelőfizetők 70%-ánál számítanak arra, hogy ilyen megoldásokhoz folyamodnak.

Hirdetés

Az írás arra is kitér, mintegy javaslatot téve ezzel, hogy ezek az IP-alapú szolgáltatások túl fognak mutatni az okostelefonokon, így például más eszközökkel, például okoshangszórókkal is érdemes lenne integrálni. A társszerző, George Crabtree azt is elmondta, a következő négy év kiváló talajt fog szolgálni ilyen irányú fejlesztésekre, de akár új videótelefon-szolgáltatások indulására is.

További előrejelzés, hogy a VoLTE kapcsolatok (voice over LTE, tehát az adathálózaton keresztül lebonyolított, hangalapú mobilhívások) száma 2021 és 2025 között 3,3 milliárdról 5,5 milliárdra ugrik, természetesen a 5G-s előfizetések széles körű elterjedésének hála.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.