Hirdetés

Tudtad, hogy létezik mobillal irányítható férfi erényöv, amit már hackelni is lehet?



|

A Qiui Cellmate nevű termékében komoly biztonsági hiba van, így a hackerek zárolhatják a férfi erényövet az ismeretlen viselőkön.

Hirdetés

Komoly biztonsági hibát találtak egy felokosított férfi erényövben, amin keresztül a hackerek egyszerűen túszul ejthetik a viselőt. A biztonsági szakértők szerint nagy veszélyt rejthetnek a felokosított erotikus játékszerek, ezúttal például a Qiui Cellmate férfi erényövvel van nagy baj. A Bluetooth-on keresztül működő termék lényege állítólag az lenne, hogy egy megbízható partner irányítsa mobilon keresztül, távolról.  

Hirdetés

A Pen Test Partners szerint azonban API-hibák következtében a támadók bárhonnan hozzáférhetnek a felhasználók helyadataihoz, valamint zárolhatják is a lakatot, és így végleg rázárhatják azt a viselőjére. Fizikai feloldásra nincs lehetőség, a szerkezetet úgy alakították ki, hogy semmihez ne lehessen hozzáférni. A kínai fejlesztőcég három alkalommal sem tudta javítani a hibát a 189 dollárba kerülő terméken.

Ha valaki pórul jár a termékkel, akkor legfeljebb a kórházban tudják valamilyen veszélyes szerszám segítségével kiszabadítani belőle. A felokosított erotikus játékokkal egyébként rendszerint komoly biztonsági és adatvédelmi problémák vannak, így jobb velük elővigyázatosnak lenni, főleg a világjárvány idején, amikor a jelentések szerint minden ilyen termék eladásai megugrottak. A fentebb említett Qiui terméket például teljesen elkapkodták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.