Hirdetés

Túl bugos az iPadOS 16 nagy dobása, késhet az új operációs rendszer



|

Megeshet, hogy nem egyszerre jelenik meg az iOS 16 és az iPadOS16.

Hirdetés

Az Apple még 2019-ben választotta szét az iPhone és az iPad operációs rendszerét, így született meg az iPadOS, amely a motorháztető alatt továbbra is az iOS-en alapszik, a számos plusz funkciója miatt azonban a cupertinóiak indokoltnak látták önálló platformként pozicionálni.

Az elmúlt években az iPadOS aktuális verziója mindig az iOS mellett futott be, az idén azonban már ebben is külön utakon járhat a két operációs rendszer, méghozzá egy rakoncátlan központi funkció miatt.

Hirdetés

A megbízhatóbb szivárogtatók táborát gyarapító Mark Gurman ugyanis nemrég arról írt, hogy a bétatesztek alapján nem működik túl jól az iPadOS 16 legnagyobb dobása, az átdolgozott multitasking. A sokat kritizált, kissé primitív jelenlegi rendszer helyébe lépő megoldás a Stage Manager révén lehetővé teszi az ablakok átméretezését, egymásra való elhelyezését és az alkalmazáscsoportok közötti váltást is.

A funkció eleve csak az erősebb, M-chippel hajtott iPadekre érkezik, de Gurman úgy tudja, hogy jelenlegi állapotában még ezeken sem fut jól, így ezért és más - meg nem nevezett - okok miatt az Apple egy teljes hónappal elhalasztotta az új iPadOS rajtját. A döntés ugyanakkor nem zavar bele túlzottan a cupertinóiak menetrendjébe, mivel a táblagépes operációs rendszer megjelenése ezzel közelebb kerülhet az év későbbi szakaszára várt M2-es iPad Pro debütálásához.

Az Apple természetesen nem kommentálta az értesülést, de az új iPhone-ok és az iOS 16 valószínűleg egyaránt szeptemberben érkeznek, így heteken belül kiderül, hogy igaza volt-e Gurmannek.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.