Hirdetés

Túl drága lett volna a Google Pixel 2, ha megtartja ezt a funkciót



|

Nem csodáljuk, hogy elkaszálták az ötletet, pedig biztonságosabb azonosítást jelentett volna a felhasználóknak.

Hirdetés

Évről évre nagy siker a Google saját gyártású és természetesen "tiszta" Androidot futtató telefonja, a Pixel. Jelenleg a 7. szériánál tartunk, a hírek pedig máris szivárognak arról, milyen technológiákat terveznek a jövőre esedékes modellekbe.

Ez a hír azonban most nem erről szól, inkább visszarepít minket 2017-be, a második Pixel idejébe, amikor még nagyon-nagyon másképp néztek ki az okostelefonok. A Google azonban mai szemmel nézve is high-tech azonosítás tervezett bele:

íriszszkennerrel látták volna el  Pixel 2-őt.

Azaz a szokásos ujjlenyomat-alapú azonosításon túl a felhasználó a szemével is feloldhatta volna a telefont.

Hirdetés

Ez egy most kiszivárgott képsorozatról derül ki; a prototípusban így nézett ki a felület, amellyel beállítható a funkció:

A mobil tartalmazott egy infravörös LED-fényt és egy ehhez passzoló szűrővel ellátott kamerát az előlapon, így történt volna a szkennelés. A hátlapról lehagyták a vakut és az Android témája sem stimmel, nyilván azért, mert tényleg csak egy tesztváltozatról van szó.

A Google nem lett volna az első, aki ezt a technológiát alkalmazza: akkor már a Microsoftnak, a Samsungnak és a Fujitsunak is volt ilyen mobiltelefonja. A szakmában közmegegyezés, hogy az íriszszkenner egy fokkal gyorsabb és megbízhatóbb, mint az arcfelismerés, ám drágább is, ráadásul az ujjlenyomat-alapú azonosítás így is messze a legjobb, így nem csoda, hogy végül szanálták az ötletet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.