Hirdetés

Túl kevés 130 milliárd dollár a Qualcommért



|

Az óriás visszautasította a Broadcom vételi ajánlatát, az összeget ugyanis túl alacsonynak tartják.

Hirdetés

A Broadcom az elmúlt héten egy 130 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Qualcommnak. Ez utóbbi most határozott nemmel válaszolt a felvásárlási szándékra. Az összeget túl alacsonynak találták. 

Hirdetés

A Broadcom igen széles portfólióval rendelkezik, azonban kevés az átfedés a Qualcomm megoldásival, éppen ezért meghatározó óriás lett volna a két cég összeolvadásából. A Broadcom nevét elsősorban a hálózati megoldásairól ismerjük, a Qualcomm a mobilos processzorok és GPU-k piacán meghatározó. 

Bár a végső szó technikailag a Qualcomm részvényeseinek a kezében van, az igazgatótanács nem hajlandó rábólintani az üzletre, legalábbis a jelenlegi formában biztosan nem. 

A 130 milliárd dollár nem kevés pénz, azonban az igazgatótanács szerint ezzel jelentősen alulértékelik a vállalatot, amely jelenleg is más piacokon (autóipar, IoT, hálózatok) próbál terjeszkedni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.