Hirdetés

Túl sok a zaklató a Zuckerberg-metaverzumban, buborékba kerülnek a felhasználók



|

Viszonylag hamar kiderült, hogy nem összekötni, hanem inkább elszakítani kell az embereket egymástól.

Hirdetés

Néhány napja kapta fel a világsajtó egy nő beszámolóját, aki azt állítja, hogy több férfi "virtuálisan megerőszakolta" az immáron Meta néven futó Facebook metaverzumában. Az eset kapcsán mi is leírtuk, hogy az internet többi szegletéhez hasonlóan a Zuckerberg-féle VR-térben is előfordulnak zaklatások, amivel kezdenie kell majd valamit a vállalatnak, ha meg akarja úszni a jövőbeli botrányokat.

A jelek szerint pedig az erőszakolós sztori lehetett az utolsó csepp a pohárban, a Meta ugyanis nemrég bejelentette, hogy egy új rendszer lép életbe, ami a felhasználók személyes terét igyekszik megvédeni az illetéktelen közeledésektől.

Hirdetés

A Personal Boundary System nevű megoldás a Zuckerberg-metaverzum két fő platformján, az általános jellegű interakciókra szolgáló Horizon Worldsben és a szórakoztató eseményeknek otthont adó Horizon Venuesben lép életbe, a gyakorlatban pedig egy buborékot jelent, ami nem engedi 120 cm-nél közelebb az idegen avatárokat. A védelmi funkció alapértelmezetten aktív, de szabadon kikapcsolható.

A buborékot átlépő avatárok, vagy azok testrészei egyszerűen eltűnnek, magyarán innentől nem lehet obszcén pózokat és mozdulatokat imitálni mások virtuális alteregóin. A Meta ugyanakkor figyelmeztet, hogy a pacsik és ökölpacsik is áldozatul estek a személyes tereknek, így ezek már csak akkor kivitelezhetők, ha meghosszabbítjuk a VR-karakterünk karját. Később viszont érkezhet egy frissítés, amivel személyre szabhatjuk, hogy mekkora privát teret igénylünk.

A Meta azt ígéri, hogy további megoldásokon dolgoznak a metaverzum biztonságossá tétele érdekében, de arra nem tért ki a cég közleménye, hogy ezek milyen jellegű változásokat hozhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.