Hirdetés

Túl sokan élnek vissza az AirTaggel, fontos változásokat jelentett be az Apple



|

Jóval nehezebb lesz mások után kémkedni az almás követővel.

Hirdetés

Lassan egy éve annak, hogy az Apple előrukkolt az AirTaggel, egy apró követővel a különböző tárgyaink (pl. kulcstartók) megtalálására. A kütyü az almás eszközök millióira épülő Lokátor alkalmazás és Bluetooth-kapcsolat segítségével jelzi az aktuális pozícióját, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy rengetegen próbálnak visszaélni vele.

Nemrég mi is beszámoltunk róla, hogy egy amerikai férfit letartóztattak a párja illegális követéséért, de az az eset is csak egy volt a sok közül, így az Apple most új intézkedésekkel igyekszik elejét venni a hasonló ügyeknek.

Hirdetés

Ezek mindegyike azt szolgálja, hogy tudassák az emberekkkel, ha egy idegen AirTag van a közelükben.  Az iPhone-on ugyan most is létezik egy erre szolgáló értesítés, ám ebből csak annyi derül ki, hogy egy "ismeretlen kiegészítő" rejtőzik a közelben, ami akár egy AirPods-füles is lehet.

A továbbiakban viszont a következő változtatások várhatók:

  • Az AirTag első beállításakor külön figyelmeztetés tájékoztatja majd a felhasználót, hogy az eszköz nem emberek, hanem tárgyak követésére való.
  • Az értesítések egyértelműen elárulják majd, ha egy másik Apple ID-hez regisztrált AirTag van a közelünkben ("AirTag Found Moving With You").
  • Az ilyen idegen AirTagek felleléséhez is elérhetővé teszik a precíziós keresést, ami néhány méter pontossággal megmondja, hogy hol lapul a nem kívánt követő.
  • Ha egy AirTag messzire kerül a regisztrált tulajdonosától, 8-24 óránként hangjelzést ad, figyelmeztetve a követett személyeket. A gyártó a jelenlegi jelzést is átvariálja, hogy hangosabb legyen.

Az említett változtatások a következő hónapok során várhatók, szoftverfrissítések formájában. Az Apple erről szóló közleménye azt is elárulta, hogy a cupertinóiak készséggel együttműködnek a hatóságokkal, és minden bűncselekmény esetében kiszolgáltatják a visszaélésre használt AirTaghez tartozó Apple ID-adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.