Hirdetés

Túl van első tesztrepülésén a drón, ami később a levegőben tankolhatja a repülőgépeket



|

A Boeing által előállított szerkezet ugyan még csak egy prototípus, de biztatóak az első eredmények.

Hirdetés

A Boeing egy olyan önvezető drón ötletével állt elő, ami a tervek szerint emberi beavatkozás nélkül lesz képes a jövőben megtankolni a levegőben tartózkodó repülőgépeket. Az MQ-25 kódnévvel ellátott szerkezetet már több évvel ezelőtt bemutatta a nagyközönségnek a vállalat, azonban nemrég újabb fontos fejlemények történtek a projekttel kapcsolatban, ugyanis sor került az első tesztrepülésre, ami pozitív eredményeket hozott.

Hirdetés

A vállalat szakemberei üzemanyagtartályokat szereltek a T1 névre keresztelt prototípusra, a 2 és fél órás tesztrepülést követően kiderült, hogy a szerkezet ügyesen tud manőverezni a levegőben, ráadásul az aerodinamikája is megfelelőnek bizonyult. Nyilván még sok munka előzi meg a végleges változat elkészülését, de a sikeres próbarepülés mindenképp biztató fejleménynek számít, és értelemszerűen közelebb viszi a Boeinget a kívánt célhoz.

Egyébként az amerikai légierő elvileg több mint 70 ilyen drónt alkalmazhat majd a későbbiekben, amelyek így könnyedén átvehetik a nem éppen veszélytelen feladatot az F/A-18 Hornet típusú repülőgépektől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.