Hirdetés

Túlmelegedhetnek egyes LG OLED tévék



|

A gyártó már vissza is hívott egy szép adagot, de még vizsgálják, mennyit érinthet összesen a probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, valami nagyon félrement az LG tévéit összerakó gyárakban az elmúlt években, ugyanis a dél-koreai cég hivatalosan bejelentette, hogy 60 000 darabot visszahív az OLED paneles televíziói közül. Az ok az, hogy a készülékek áramfelvétel közben túlmelegedhetnek, ami akár veszélyessé is válhat.

Hirdetés

A hírek szerint összesen 18 különféle OLED paneles modell érintett, mindegyikük 2016 februárja és 2019 szeptembere között készült. Olyan népszerű szériák darabjait is érinti az eset, mint a C7 és a B7. A hiba csak a 65 hüvelykes, vagy annál nagyobb képátlójú modellekben fordul elő. A vizsgált esetekben a problémát a készülékek áramellátásáért felelősáramkör okozza, amely képes túl gyors áramfelvételre, ezáltal akár olyan szinten felhevülhet és felmelegítheti a szomszédos alkatrészeket, hogy az kárt okozhat az eszközben, de rosszabb esetben annak környezetében is.

Az LG felajánlotta, hogy a visszaküldött készülékekben kicseréli a veszélyes alkatrészeket, de egyben jelezte is, hogy ez nem valamilyen állami, fogyasztóvédelmi előírás, hanem saját elővigyázatossági intézkedésük. A vállalat közleménye szerint a hiba nem jelentkezik minden olyan készülékben, amely a fent jelzett típusokba tartozik, de szükség van arra, hogy ezeket felülvizsgálják.

A Magyarországon vásárolt LG tévék érintettek?

Az eddigi hírek szerint a Magyarországon, vagy akár Európában máshol, hivatalos forrásból származó tévéket szinte biztosan nem érinti a probléma. A készülékek paneljei és egyéb alkatrészei ugyan egyformák egy adott sorozaton belül, de az áramellátásért felelős áramkör régiónként más és más, leginkább az eltérő közműhálózatok jellemzői miatt.

Egyelőre kizárólag Dél-Koreában forgalmazott modellekben fordult elő a hiba (itt 22 ezer tévét már át is néztek és szükség esetén javítottak is), de a világ más részén, így Európában forgalmazott készülékekben más típusú power board található. Tehát errefelé csak az lehet veszélyben, aki valahogy hozzájutott egy Dél-Koreába szánt modellhez és valamilyen átalakítóval használja, de esélyesen az ilyenek száma erősen konvergálhat a nullához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.