Hirdetés

Felfüggeszti a koronavírus-gyanús emberek fiókjait az Uber



|

Mexikóban indította el elsőként az új biztonsági intézkedéseit az Uber: felfüggeszti azok hozzáférését, akikről gyanítható, hogy hordozzák a betegséget.

Hirdetés

Az Uber a szakértők megítélése szerint jó utat választott, és biztonsági okból elkezdte felfüggeszteni minden olyan felhasználó fiókját, aki a koronavírussal kapcsolatba kerülhetett. Akit felfüggesztenek, az nem tudja használni a szolgáltatást. Az intézkedéseket elsőként Mexikóban vezették be, már több mint 240 ember hozzáférését vonták meg.

Hirdetés

Az Uber állásfoglalása hétvégén vált elérhetővé a Twitteren, és arra is kitértek, hogy több sofőrnél is koronavírus-fertőzöttségre gyanakodnak. Mindezt a helyi egészségügyi hatóságoktól tudták meg. 

Mexikóban egyébként még nem jelentettek fertőzött beteget, de nagyon valószínű, hogy az Uber után más, ugyanezen iparágban tevékenykedő cégek is hasonló stratégiára állnak át. Mindez persze sok kellemetlenséget okozhat a mindennapok során. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.