Hirdetés

UFO munkacsoportot hozott létre az amerikai kormány



|

Túl sok a megoldatlan eset, ezért külön hatóság vadászik majd az azonosítatlan repülő tárgyakra.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hírszerzése még júniusban állt elő egy jelentéssel, amely 2004 és 2021 között összesen 144, kormányzati alkalmazottak (pl. a hadsereg és a haditengerészet) által észlelt azonosítatlan légi jelenségről számolt be.

A megoldatlan ügyek magas száma miatt az USA kormánya most úgy döntött, hogy fokozza az erőfeszítéseit, egy teljesen új szervezetet hozva létre a tiltott légtérbe belépő tárgyak megtalálására és azonosítására.

Hirdetés

A Védelmi Minisztérium szárnyai alatt alapított hatóság a nem túl izgalmas "Légi Objektum Azonosító és Kezelési Szinkronizációs Csoport" (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group - AOIMSG) nevet kapta a bürokratikus keresztségben, és a haditengerészet tavaly létrehozott, hasonló célú szervezetének (Unidentified Aerial Phenomena Task Force) feladatait veszi át.

Az elődjével szemben az új munkacsoport a teljes kormányzat munkáját igyekszik majd összehangolni a nemzetbiztonsági kockázatként kezelt esetek felderítése érdekében.

"A Védelmi Minisztérium nagyon komolyan veszi a légtérsértésről szóló jelentéseket - bármilyen repülő tárgy által, legyen az azonosított, vagy azonosítatlan - és mindegyik esetet kivizsgálja."

- írja a minisztérium hivatalos közleménye. Az amerikai kormány azt ígéri, hogy a következő hetekben további részleteket oszt meg az új UFO munkacsoport szervezeti struktúrájáról, vezetőjéről és finanszírozásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.