Hirdetés

Úgy megváltozik a Spotify, rá sem fogsz ismerni



|

A zenei streaming applikáció látványosabb és dinamikusabb megjelenést kap.

Hirdetés

Nagyot megy a Spotify, amelynek bevétele tavaly nem kevesebb mint 14 százalékkal növekedett, ami nem csoda, hiszen a zenei streaming platform folyamatosan fejleszt, pár hete például egy olyan funkcióval újított, ami már sok felhasználónak nagyon hiányzott.

Máris itt a következő komolyabb fejlesztés: a népszerű applikáció felületét alaposan átalakították. A tavaly még csak béta-üzemmódban elérhető funkció lecseréli az eddigi kezdőlapot, amely leginkább a TikTok függőleges tájolású, videókra optimalizált megjelenéséhez hasonlítható.

Hirdetés

A cég szerint ezzel a megoldással megkönnyítik az újdonságok felfedezését, és elmélyitik a kapcsolatot a művészek és a rajongók között. A különféle zenék, podcastek és hangoskönyvek külön szekciót kapnak, amelyeken belül lehet majd pörgetni a tartalmakat. Itt a Spotify ajánlómotorjának is komoly szerepe lesz, sok újdonsággal találkozhatnak majd a felhasználók.

Ha valami megtetszik, teljes egészében meg lehet hallgatni, de el is lehet menteni későbbre, meg lehet osztani másokkal, de lehetőség lesz majd egyes számok, lejátszási listák vagy albumok egyfajta előnézetét is megtekinteni. A podcast-epizódoknál el lehet olvasni az adott adás leiratát, de a jövőben a videós podcasteket meg is lehet majd nézni az átalakított applikációban.

A kereső mostantól műfaj szerint rendezi majd a találatokat, ahol szintén megjelennek a vizuális elemek, ahogy a heti kalandban, illetve az olyan funkcióknál, mint a Release Radar, New Music Friday vagy a Rap Caviar. Az előnézeti funkció rövid ízelítőt nyújt majd a fellelt zenékből. Ez egyébként az Instagram Stories-ra hajaz majd, a képernyő tetején lehet látni, hogy épp hányadik újdonságnál járunk.

Szintén átalakul a korábbi Enhance funkció, amely az egyes lejátszási listákat tudta kibővíteni stílusban passzoló dalokkal. A mostantól Smart Shuffle néven ismert megoldás a véletlenszerűen lejátszott listákba csempész bele néhány újdonságot.

A cég szerint az új funkciók egy része a napokban elérhetővé válik - az egyes felhasználóknál azonban eltérhet a megjelenés pontos időpontja - de olyan is lesz, amelyet csak az előttünk álló hónapokban fognak élesíteni.

A Spotify-nak egyébként már ez előtt is voltak érdekes titkos funkciói, amelyekről a linkre kattintva olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.