Hirdetés

Úgy néz ki, az Apple nem lesz szűkmarkú a Vision Pro headset tárhelyével



|

Kiderülhetett, mennyi tárhellyel érkezik az Apple AR/VR headsete.

Hirdetés

Az Apple-re sosem volt jellemző, hogy bő kézzel szórta volna a tárhelyeket, és persze most sincs ez így, elég csak a 650 ezer forintról induló MacBook Pro 256 GB-os, vagy a 629 ezer forinttól kapható iPhone 14 Pro Max 128 (!) GB-os tárolókapacitására gondolnunk.

Az almás cég által a júniusi WWDC fejlesztői konferencián leleplezett Vision Pro AR/VR headset viszont 3500 dollárért kerül majd boltokba, így joggal lehet reménykedni benne, hogy ezzel a magabiztos árazással már jut bele elég szabad hely, amit most egy szivárgás is igazolni látszik.

Hirdetés

A forrás a francia iPhoneSoft, amely a sisakot hajtó VisionOS beállításaiból azt olvasta ki, hogy a Vision Pro 1 TB-os SSD tárolóval érkezik. A hírportál ezt két, fejlesztői tesztelésre elérhetővé tett almás headsettel is megerősítette. Ezekhez az Apple az előző hónap óta enged hozzáférést, kimondottan szigorú feltételek mellett.

Megeshet persze, hogy a legtöbb almás termékhez hasonlóan végül a Vision Pro is több választható tárhellyel érkezik, a headset 3500 dolláros árát viszont maga az Apple árulta el, egy szóval sem utalva rá, hogy más opciók is lesznek. Ebből pedig az tűnik valószínűnek, hogy a cupertinóiak egyetlen megvásárolható modellben gondolkodnak, amely a fentiek alapján 1000 GB kapacitással érkezik, bőven biztosítva helyet az alkalmazásoknak és a multimédiás tartalmaknak.

Biztosat persze csak akkor fogunk tudni, ha a házon belül kifejlesztett M2 processzorra épülő Vision Pro a boltokba kerül, amit valamikor a jövő év elejére ígér a gyártó, első körben az Egyesült Államokban, majd fokozatosan kiterjesztik a forgalmazást. Ha pedig hihetünk a pletykáknak, később egy olcsóbb variáns is befut a headsetből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.