Hirdetés

Úgy néz ki, ezúttal tényleg feltörték az Nvidia bányászat-ellenes korlátozását



|

Simán kihasználhatják a GeForce-kártyák teljes erejét a kriptobányászok.

Hirdetés

Az Nvidia tavaly tavasszal vezette be a Lite Hash Rate nevű technológiát, amely a GeForce-videokártyák kriptobányászati teljesítményét hivatott visszafogni, így juttatva egy kis esélyhez azokat, akik az eredeti rendeltetésükre, vagyis játékra vásárolnák a kriptofarmerek által elkapkodott vasakat.

Az LHR kikerülésére azóta több, változó hatékonyságú módszer is született, most viszont nagyon úgy tűnik, hogy sikerült teljesen áttörni a zöldek védelmi rendszerét.

Hirdetés

A bányászati szoftverekre specializálódott LiteHash QuickMiner nevű programja 100%-os hatékonyságot ígér, néhány tech oldal pedig már vissza is igazolta ennek helytállóságát. A Lite Hash Rate-től megszabadított GeForce RTX 3080 Ti így akár 110-120 MH/s-os teljesítménnyel farmolhatja a kriptovalutát, míg korábban 80 MH/s körülre volt korlátozva.

A játékosok számára viszont jó hír lehet, hogy ez a módszer sem tökéletes, egyelőre ugyanis kizárólag windowsos gépeken, és csakis a DaggerHashimoto (Ethash) algoritmussal működik, valamint nem támogatja az RTX 3050-es és RTX 3080 12 GB-s kártyákat, mivel ezeken már egy új LHR-algoritmus gondoskodik a bányászat visszafogásáról.

Azt sem szabad továbbá elfelejteni, hogy az utóbbi hónapokban gyengélkedik a kriptopiac, ami a videokártyák árának mérséklődésében is kezd megmutatkozni, így valószínűleg az LHR feltörése sem indít majd újabb rohamot a GeForce-modellekért. Az Nvidiára egyébként nemrég súlyos büntetést szabott ki az Egyesült Államok tőzsdefelügyelete, amiért korábban eltitkolta a befektetők elől, hogy milyen nagy szerepet játszott a kriptobányászat a GPU-eladások szárnyalásában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.