Hirdetés

Úgy néz ki, hogy a Sony is száműzi a jackcsatlakozót



|

A jelek szerint hamarosan megérkezik az első olyan Xperia okostelefon, amelyen már nincs jackcsatlakozó.

Hirdetés

A tavalyi év egyik trendje az volt, hogy az okostelefonok gyártói sorra szabadultak meg a 3,5 milliméteres jackcsatlakozótól. Ez a lépés nem örvendett túl nagy népszerűségnek, senki nem akar plusz adapterekkel szenvedni, USB-C-s átállásról a legkevésbé sem lehet beszélni. 

Hirdetés

A jackcsatlakozó mellett a Samsung, az LG és a Sony mindeddig kitartott (a Mate 10-es szériáig még a Huawei is), azonban a jelek arra utalnak, hogy most a Sony is leszámol a csatlakozóval. 

Az FCC nemrég jóváhagyott egy rejtélyes Sony okostelefont, amelyet eddig nem jelentettek be. Az adatok szerint ez USB-C-t használ töltésre és az audiofunkciókhoz is, vagyis nincs jackcsatlakozója. 

Az információk szerint egy 152,79 milliméter magas és 72,42 milliméter széles eszközről van szó, 5,7 hüvelykes kijelzővel. Vagyis az új modell kisebb, mint az Xperia XZ Premium, de nagyobb a kijelzője. Ez mindenképp vékony keretre utal a képernyő mentén. 

A pletykák szerint a Sony drámai módon tervezi át a csúcskategóriás okostelefonjait, ennek jegyében pedig annyira nem lenne meglepő, ha tényleg kifelejtenék a jackcsatlakozót. A márka rajongói persze nem örülnek majd ennek, sőt, talán egyetlen felhasználó sem. 

Mivel a Sony mostanában nem mutatott be új zászlóshajót, ezért nagy esély van rá, hogy ez a modell lesz az. Remélhetőleg az MWC-n minden kiderül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.