Hirdetés

Úgy néz ki, hogy az Apple ellopta a Qualcomm titkait



|

A Qualcomm legalábbis azzal vádolja az Apple-t, hogy a modemekkel kapcsolatos tudását átadta az Intelnek.

Hirdetés

Nem titok, hogy az Apple és a Qualcomm nem igazán kedvelik egymást. Hosszú pereskedéseken van túl a két óriás, szabadalmi jogsértések és jogdíjak miatt. Az Apple végül ejtette a Qualcommot, mint beszállítót. Éppen ezért az összes idei iPhone készülékben Intel modem van (az előző két évben a Qualcomm és az Intel is szállított modemet az Apple-nek). 

Hirdetés

A Qualcomm most azzal vádolta meg az Apple-t, hogy az ellopta a chipekkel kapcsolatos titkait, és átadta az Intelnek, hogy az a Qualcomm megoldásaihoz hasonló termékeket gyárthasson. 2011 és 2016 között kizárólagosan a Qualcomm szállított modemet az iPhone-okhoz. 

Az Apple célja állítólag az volt az éveken át húzódó akcióval, hogy a gyenge minőségű modemeket használhatóvá tegye, és a Qualcomm üzletét elvegye, majd az Intel kezébe adja. 

A Qualcomm mérnökei állítólag bizonyítékokat találtak arra, hogy az Apple anno arra is használta a Qualcomm szoftverét, hogy továbbfejlessze az Intel minőségben nem megfelelő chipjeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.