Hirdetés

Úgy néz ki, hogy ez lesz a Vodafone új neve



|

Kiszivároghatott, hogy milyen néven folytatja a szolgáltató.

Hirdetés

Tavaly augusztusban robbant a hír, hogy a magyar állam és a 4iG Nyrt. felvásárolják a Vodafone hazai érdekeltségét, január első napjaiban pedig az üzlet részleteit is tisztázták: a 4iG szárnyai alá tartozó Antenna Hungária 51 százalékos, az államot képviselő Corvinus Zrt. pedig 49 százalékos részesedést szerez a cégben, amiért 660 milliárd forintot fizetnek az eladónak.

Az már eddig is biztos volt, hogy a tranzakció lezárását követően teljesen új néven folytatja az 1999 óta működő szolgáltató, most pedig arra is fény derülhetett, hogy pontosan mi lesz az.

Hirdetés

Elsőként a 444.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a 4iG tulajdonában már két olyan mobilszolgáltató is van, amelyet "One"-nak hívnak, az egyik Montenegróban, a másik pedig Albániában. A domainek nyilvánosan elérhető adatbázisa alapján pedig a vállalat már lefoglalta a jelenleg még inaktív "www.one.hu" webcímet, így összességében nagyon valószínű, hogy a Vodafone Magyarország is ezt a nevet fogja felvenni.

Ahogy a 444 írja, a One brand eredetileg a Deutsche Telekomtól származik, amely még 2020-ban keresztelte el így az egykori Telekom Albaniát, két évvel azt megelőzően, hogy a leányvállalat a 4iG Nyrt. tulajdonába került volna. Cikkünk írásáig az állam és a 4iG sem reagált a hírre, így még mindig megvan rá az esély, hogy végül egy másik név mellett döntenek az új tulajdonosok.  

Akárhogy is alakuljon, a márka és az arculat átszabása rengeteg embert fog érinteni, hiszen a Vodafone Magyarország több mint 3,8 millió lakossági és üzleti ügyfélnek nyújt telefonos, televíziós és internetes szolgáltatásokat. A Vodafone felvásárlása a tervek szerint január 31-én zárul le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.