Hirdetés

Úgy néz ki, hogy hatalmas bukta a Meta prémium VR headsetje



|

A Quest Prót mindössze 9 hónapja mutatta be a Meta, de egy jelentés szerint máris elengedték a terméket.

Hirdetés

Aki a tavaly októberi Meta Connect előtt arra számított, hogy az eseményen bemutatják a 399 dolláros Meta Quest 2 utódját, annak végül csalódnia kellett, az esemény sztárja ugyanis a prémium kategóriás Quest Pro lett, amely 1500 dolláros, vagyis több mint 500 ezer forintos áron kínál fejlettebb hardvert és minőségibb kialakítást.

Már akkor is sokan feltették a kérdést, hogy vajon lesz-e igény egy ilyen VR headsetre, most pedig a jelek szerint befutott a válasz, egy friss jelentés ugyanis azt állítja, hogy a Mark Zuckerberg vezette cég máris elkaszálta a 9 hónapja leleplezett terméket.

Hirdetés

A pletyka The Informationtől származik, amely azt írja, hogy a Meta már az év elején közölte a beszállítókkal, hogy nincs szüksége további alkatrészekhez a Meta Quest Próhoz. A beszámoló alapján így a prémium headset gyártója, a Goertek is csak addig folytatja a munkát, amíg kitart az alkatrészek meglévő készlete.

Ez pedig nem a Meta egyetlen kudarca lehet. Korábban kiderült, hogy a cég több VR-szemüvegen is dolgozik, melyek közül az egyik a szeptemberben érkező Quest 3 jóárasított variánsa lesz, a másik pedig a La Jolla kódnéven készülő hardver, amit a Quest Pro utódjának szánhattak. A csúcskategóriás headset bukásával azonban - legalábbis a The Information értesülése alapján - ez is a kukában landolt.

Cikkünk írásáig a Meta nem erősítette meg a hírt, ám ha a Quest Prót valóban elkaszálták, az akár az Apple számára is baljós jel lehet, hiszen a cupertinóiak jövőre egy még drágább AR/VR-eszközt fognak piacra dobni a 3500 dolláros Vision Pro képében, amelynek még a megvásárlásához is időpontot kell majd kérni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.