Hirdetés

Úgy tűnik, hogy az iOS 17 elijesztette a felhasználókat



|

A jelek szerint az Apple mobil operációs rendszerének betett, hogy feltűnően sok hiba sújtotta a megjelenése óta.

Hirdetés

Az Apple rendszeresen el szokott dicsekedni azzal, hogy milyen gyorsan terjednek az iPhone-t hajtó iOS mindenkori legújabb verziói, a rivális gyártók hadának készülékeit tömörítő androidos térféllel szemben ugyanis többnyire látványosnak mutatkozik az aktuális almás platform térhódítása.

A tavaly ősszel debütált iOS 17 hírnevét viszont több kínos hiba is tépázta, kezdve az iPhone 15 Pro-szérián okozott melegedéstől a megmagyarázhatatlan éjszakai rebootokon át a teljes lefagyásig, legutóbb pedig az előző hónapban kellett rögtön visszahívni egy frissítést, ami téglává változtatta a telefonok egy részét. A mérleg tehát nem túl jó, a jelek szerint pedig ez az operációs rendszer befogadására is hatással lehetett.

Hirdetés

Az Apple ugyanis nemrég a fejlesztők számára közzétette a mobil platform egyes főverzióinak aktuális részesedési adatait, amelyek alapján az iOS 17 közel 5 hónappal a rajtja után csupán az elmúlt 4 évben kiadott iPhone-ok 76%-án fut, holott egészen a 2019-es iPhone XR-ig telepíthető lenne a rendszer.

Ez ugyan az október óta elérhető Android 14 9,26%-os elterjedtségéhez képest még mindig látványosnak mondható, a MacRumors viszont felhívta rá a figyelmet, hogy az iOS 16 tavaly ilyenkor már a megelőző 4 évben megjelent iPhone-ok 81%-án volt jelen. Magyarán időarányosan tekintve a legújabb almás mobil platform jól kivehető lemaradásban van az elődjéhez képest.

Az persze csak egy lehetséges magyarázat, hogy a közönség a korábban nyilvánosságra került hibák miatt habozik a telepítéssel, mindenesetre logikusnak tűnik ez a forgatókönyv. Akárhogy is legyen, az operációs rendszer azért így sem áll borzalmasan, az összes jelenleg aktív iPhone-on is 66%-os szeletet hasítva ki a tortából, míg az előd iOS 16-nak csak 23% jut. Az iPadeken futó iPadOS 17 ezzel szemben 61%-on áll az elmúlt négy évben eladott tableteken, a korábbi kiadások pedig a maradék 29%-on osztoznak.

Az iOS következő nagy dobása a március elejéig befutó 17.4-es frissítés lesz, ami egyebek mellett az EU nyomására megágyaz az App Store-ral konkuráló alkalmazásboltoknak, és más újdonságokat is tartogat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.