Hirdetés

Úgy tűnik, kiszivárogtak az AMD RX 6600 és 6600XT specifikációi



|

Legalább három belépőszintű videokártyával készül az AMD, amik közül a következő kettőről, pontosabb technikai adatok is napvilágot láttak.

Hirdetés

Miután tavaly év végén megjelentek az AMD első, valós idejű ray tracinget támogató videokártyái, az RDNA 2-es architektúrára alapozva idén a szerencsések kézbe vehették az RX 6700-as modelleket is. A felhozatal minden bizonnyal tovább bővül a piros oldalon, most pedig úgy tűnik, hogy az érkező kártyák adatait pontosabban is megismerhettük.

Hirdetés

Chiphell nevű tech-fórumon osztotta meg egy névtelen szivárogtató azokat a screenshotokat, amik állítása - és a képek tanulsága - szerint a készülő RX 6600 és RX 6600XT adatait mutatják a GPU-Z nevű programban. Ezek szerint mindkét kártya 8 GB memóriával érkezik, a teljesítményük pedig nagyjából az RX 5700 és 5700XT szintjén lesz majd 7805 és 9439 ponttal a 3DMark Time Spy (Graphics) tesztjén. A szivárgás egybecseng azzal, hogy nemrég a videokártya-gyártó partnerként is dolgozó ASRock is belistázott két új kártyát, amik valószínűleg erre a két AMD modellre épülnek. 

Szemfüles felhasználók továbbá kiszúrták az AMD Linuxra kiadott driverének frissítés-leírásában, hogy egy további, Beige Goby kódnéven futó GPU támogatását készítette elő a gyártó, sokan pedig azt gondolják, ez lehet a még szerényebb képességekkel bíró Navi 24-es modell (a 6600 és a 6600 XT a Navi 23-at használja majd, ami a Dimgrey Cavefish kódnevet kapta). A világméretű chiphiány mellett a készülő RDNA 2-es kártyák elérhetőségét az is hátráltathatja, hogy beszámolók szerint Ethereum-bányászatra is elég jók lesznek az új modellek 30MH/s hatékonysággal. Ezzel jelenleg nem tartoznának az élmezőnybe, de ha az Nvidiának tényleg sikerül korlátoznia a kártyái kriptovaluta-bányászati képességeit, ezzel a teljesítményszinttel is jól járhat, aki így próbál pénzt keresni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.