Hirdetés

Úgy tűnik, még csak meg sem közelítik a gigabites teljesítményt a SpaceX műholdjai



|

Elméletileg kiszivárgott néhány friss adat a Starlink projekt kapcsán, amelyek nem festenek túl biztató képet.

Hirdetés

Elon Musk űripari vállalata, vagyis a SpaceX a Starlink projekt keretén belül már számos olyan műholdat sikeresen fellőtt az űrbe, amely elősegítheti világszerte az internetelérést, és a jövőben elvileg még többet állítanak majd Föld körüli pályára. Közben pedig már zajlik a bétateszt, így néhányan már bele is kóstolhattak a dologba.

Hirdetés

Több felhasználó is közzétette az interneten, hogy az Ookla sebességmérője milyen számokat mutatott a Starlink műholdjai kapcsán, és egyelőre úgy tűnik, hogy még csak az előrevetített gigabites sebesség közelében sem jár az internet gyorsasága. A kiszivárgott adatok alapján a letöltési sebesség 11 és 60 Mbps között mozog, a feltöltés pedig mindössze csak 5 és 18 között. Alacsony ping helyett pedig 31 és 94 ms közti értékeket tapasztaltak a tesztelők.

Fontos azonban megjegyezni, hogy még korai szakaszban jár a projekt, így egyelőre nem is annyira meglepő, hogy ilyen teljesítményt produkált. Remélhetőleg a későbbiekben egyre csak javulni fognak a számok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.