Hirdetés

Úgy tűnik, nincs elég alkatrész az Apple iPhone-okhoz



|

A jelentések szerint a fogyasztásvezérlő chipekből nem tud megfelelő utánpótlást szerezni az Apple.

Hirdetés

A Bloomberg forrásai szerint az Apple alkatrészhiánnyal küzd, konkrétan a fogyasztást kezelő chipekből nincs elegendő az iPhone mobilokhoz és egyéb eszközökhöz. Mindez különösen aggasztó az Apple számára, közvetlenül az ünnepi szezon előtt. Állítólag a helyzetet a kereskedelmi korlátozások és a világjárvány okozta fennakadások idézték elő, és megjósolni sem lehet, hogy milyen hatással lesz mindez az Apple ünnepi üzleti teljesítményére. 

Hirdetés

Arra nem derült fény, hogy mely partnereknél vannak problémák, de az iFixit boncolása szerint az iPhone-okhoz most TI, STMicroelectronics és Qualcomm lapkákat is használnak. Az Apple piaci fölénye miatt állítólag most minden beszállító az almás vállalatot igyekszik majd elsősorban kiszolgálni. 

Ezek a chipek egyébként azért is fontosak, mert az Apple hardveres és szoftveres megoldásokkal igyekszik elérni, hogy az 5G és az egyéb funkciók ne merítsék le nagyon hamar az iPhone 12 mobilok nagyon alacsony kapacitású akkumulátorait. Az Apple számára az alkatrészhiány azért is nagyon kellemetlen, mert a jelentések szerint az emberek viszik az új iPhone-okat, mint a cukrot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.