Hirdetés

Ügyes trükköt tanul az Android P



|

Az új rendszer képes lesz megjegyezni az egyes Bluetooth-eszközök hangerejét.

Hirdetés

Az Android operációs rendszer jelenleg képtelen megjegyezni a különböző Bluetooth-eszközökhöz társított hangerőt. Ez elég nagy probléma azok számára, akik több ilyet is használnak. Ha maximumra veszik a hangerőt, miközben egy vezeték nélküli hangszóróra streamelnek, akkor kellemetlen meglepetésben lehet részük, amikor teljes hangerőn szólal meg legközelebb a vezeték nélküli fülhallgatójuk. Szerencsére az Android P már megoldja ezt a kellemetlenséget. 

Hirdetés

Az XDA elsőként szúrta ki, hogy az Android P képes lesz megjegyezni a különböző Bluetooth-eszközök eltérő hangerő-beállításait. Ez minden készülékre érvényes, ami az okostelefonhoz csatlakoztatva volt/van. 

A funkció elvileg az Android P második fejlesztői előzetesében jelenik meg először, és a végső verzióra tökéletesítik. 

A frissítésnek hála az Android az egyes eszközökhöz társított legutóbbi hangerő-beállítást egy külön fájlban tárolja, és automatikusan életbe lépteti, amikor az eszköz legközelebb csatlakoztatva van. 

A funkció egyébként az iOS-ben már benne van egy ideje, és biztosra vehetjük, hogy az androidosok értékelik majd az érkezését. Az Android P-ben a hangerő-állítás iránya is változik, horizontálisról vertikálisra. Az Android P ezzel egyszerre pedig elhozza a szenzorsávok támogatását, illetve leszámol az alkalmazásváltó gombbal, és némi gesztusvezérléssel előkészíti a terepet a navigációs sáv lassú, de egyre valószínűbb eltüntetéséhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.