Hirdetés

Úgysem találod ki, mire gyúr rá a Microsoft Excel



|

Komoly frissítés elé néz a Microsoft táblázatkezelője.

Hirdetés

A Microsoft Excel november 19-én ünnepli a 35. születésnapját, így ha ember lenne, talán már iskolába járatná a gyerekét, és/vagy épp most heverne ki egy rázós válást, kinek hogy tetszik. Táblázatkezelő szoftverként viszont egyre csak bővül, a soron következő frissítése pedig egy váratlan fronton erősíti meg a képességeit.

A redmondiak a Microsoft 365 szoftvercsomag fejlesztési ütemtervében hozták nyilvánosságra, hogy az Excel hamarosan átlép a 21. századba a képkezelés terén.

Hirdetés

Az update-ről egyelőre nem sokat tudni, de a lényeg már a szűkszavú bejegyzésből is kirajzolódik: a program végre képes lesz közvetlenül a cellákba szúrni a képeket, ellentétben az eddigi módival, amelyben a fotók csak "lebegnek" a táblázat felett. A Microsoft emellett azt is elárulta, hogy az ilyen cellákat mozgathatjuk és át is méretezhetjük, valamint szűrhetünk rájuk és általában véve is dolgozhatunk majd a képekkel az Excel-munkalapokban.

Az 101534-es azonosítószámon futó funkciófrissítés pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de az ütemterv alapján valamikor decemberben fut be Windowson, a Microsoft 365 webes felületén, macOS-en és Androidon is, és az egész világon elérhetővé teszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.