Hirdetés

Új akcióval bizonygatja a TikTok, hogy nem is káros a mentális egészségre



|

A közösségi platform szakértőkkel fogott össze, hogy tompítsa a saját káros hatásait.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban ismét fellobbant a TikTok jelentette nemzetbiztonsági kockázattal kapcsolatos diskurzus, melynek következményeként az Egyesült Államoktól Franciaországon át a szomszédos Ausztriáig több nyugati állam is betiltotta a kínai alkalmazás telepítését a kormányzati eszközein.

Az üzemeltető ByteDance-nek azonban nem ez az egyetlen problémája, a platform ugyanis amiatt is rendszeres kritikák céltáblája, hogy a szakértők szerint más közösségi oldalakkal, például az Instagrammal egyetemben káros hatást gyakorol a kiskorú felhasználók szellemi egészségére. A TikTok most a május 1. és május 31. között zajló mentális egészségtudatosság hónapja (mental health awareness month) apropóján igyekszik javítani a renoméján.

Hirdetés

Ennek jegyében a #MentalHealthAwareness hashtag alatt elindult egy új központi felület, ami a szellemi egészség megőrzését hivatott segíteni. A hónap hátralevő részében ezt oktatási jellegű anyagokkal fogják feltölteni, amelyek szakértők bevonásával segítenek a felhasználóknak a téma átfogó megismerésében.

A TikTok ezen túlmenően 2 millió dollár értékű hirdetési lehetőséget biztosít egy sor civil szervezet számára, köztük például az étkezési zavarral küzdőket támogató Alliance for Eating Disordersszel, az öngyilkosságok megakadályozására létrejött American Foundation for Suicide Preventionnel és a Crisis Text Line-nal. Végezetül a platform 10 tartalomkészítővel is összefogott, akik saját ismeretterjesztő posztokkal hívják fel a figyelmet a mentális egészség fontosságára.

Kérdés persze, hogy ez mennyire lesz elég a TikTok PR-gondjainak megoldására, a közösségi oldalnak ugyanis nemcsak az újra és újra berobbanó, halálesetekkel járó "trendek" miatt van rossz híre, ha a szellemi egészségről beszélünk. Szakértők szerint az efféle szolgáltatások nagyban hozzájárulhatnak például az étkezési zavarok, a depresszió, a figyelemzavar vagy az alvásproblémák kialakulásához. Néhány amerikai iskola ezért be is perelte a legnagyobb közösségi platformok üzemeltetőit, a The American Psychological Association nevű szakmai szervezet pedig nemrég egy tanulmányban hívta fel a szülők figyelmét az odafigyelés fontosságára.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.