Hirdetés

Új alkalmazásba költözik a teljes közösségi közlekedés Budapesten



|

A BKK lecseréli az eddig elérhető FUTÁR alkalmazást, BudapestGO névre hallgató utódja pedig egy csomó új funkcióval bővül.

Hirdetés

Sok helyen már a kategóriájában egyik legnépszerűbbnek számító Google Maps segítségével jegyet is vehetünk az appban megtervezett, közösségi közlekedést használó utazásokhoz. Magyarországon erre még sajnos nincs lehetőség, de a BKK egy remélhetőleg hasonlóan magas szintű, az integrációban mindenképp nagy előrelépésnek minősülő megoldást jelentett be  ma.

A Budapesti Közlekedési Központ eddig az utazástervezést és élő adatokat használó menetrendi funkciókat kínáló FUTÁR alkalmazást működtette, ennek utódja lesz a BudapestGO. A legfontosabb új funkció, amivel ez bírni fog elődjéhez képest, a digitális jegy-és bérletvásárlás, amit eddig például a Simple alkalmazásban tehettünk meg. Jó hír, hogy az OTP platformjához hasonlóan a BudapestGO sem korlátozódik majd a főváros határain belülre, az appban távolsági buszokra és több nagyobb magyar város saját belső közösségi közlekedésének járataira vehetünk majd jegyeket.

Hirdetés

Érdekes adalékok a jegyvásárláshoz, hogy a márciusban bevezetésre kerülő, 30 és 90 perces időalapú jegyek is megjelennek majd a BudapestGO kínálatában. Illetve ha szeretnénk, automatikusan megújíthatóvá is tehetjük benne bérletünket, illetve widget formájában a főképernyőnkre is kitehetjük azt, hogy könnyen felmutathassuk.

A BKK bejelentése szerint a FUTÁR-énál fejlettebb lesz a BudapestGO utazástervező funkciója, illetve a BKK Info app beolvasztásával aktuális információkat (így például járatleállásokról és terelésekről) is tartalmazni fog. Emellett testreszabható push értesítéseket is képes lesz küldeni, így kiválasztott járatokról, megállókról, vagy bérletünk lejáratáról kaphatunk üzeneteket, ha kérjük őket.

Az alkalmazás érkezését bejelentő közlemény szerint a közeli és távolabbi jövőben a BKK szeretné a teljes agglomerációra kiterjeszteni a BudapestGO funkcióit. Illetve a jövőben sok új közlekedési formához - így a kerékpározáshoz, a telebuszhoz, az autós navigációhoz és parkoláshoz, taxikhoz, illetve a megosztható rollerekhez és biciklikhez - kapcsolódó információk és szolgáltatások beépítését is tervezik.

A BudapestGO a FUTÁR alkalmazás helyett frissítéssel is elérhető lesz, és a BKK szerint napokon belül elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.