Hirdetés

Új csúcsteljesítményű GPU-t dob piacra még idén az AMD



|

A vállalat alelnöke, Jeff Connel elmondása szerint az új hardver tökéletes eszköz a felhőalapú játékok futtatásához.

Hirdetés

Az AMD tavaly novemberben mutatta be a Radeon RX 6800 XT-t, egy évvel később pedig már egy újabb, még komolyabb teljesítményre képes GPU-t fog piacra dobni a vállalat. A Radeon V620 kétszer akkora memóriával bír, mint az RX 6800 XT, viszont még nehezebb lesz beszerezni, ugyanis a jelenlegi tervek alapján nem lehet majd megvásárolni kiskereskedőktől, elsősorban olyan adatközpontokba szánják, ahonnan játékstreaming szolgáltatások futnak.

Emellett jövő hétfőn a cég az AMD Accelerated Data Center előadáson bemutatja a legújabb generációs Compute GPU-kat és Epyc CPU-kat is.

Hirdetés

Az AMD Radeon V620 teljesítményben közel áll az RX 6800 XT-hez, viszont 16 GB helyett 32 GB GDDR6 memóriával rendelkezik. Ebben tehát az idén júniusban piacra dobott Pro W6800-zal egyezik meg - annak piaci ára jelenleg közel 700 ezer forint.

A cég alelnöke, Jeff Connell egy interjúban elmondta, hogy az új V620-szal nemcsak a játékosok lehetnek majd elégedettek, ugyanis a GPU könnyedén elbír a több eszközről való streameléssel és a felhőalapú szolgáltatások futtatásával is. A jelenlegi tervek szerint a Shadow előfizetéses rendszerében lesz elérhető, később pedig akár Google Stadia támogatást is kaphat.

Ami pedig a legújabb Compute GPU-kat és Epyc CPU-kat illeti, az AMD vezérigazgatója, Lisa Su fog róluk előadást tartani november 8-án, magyar idő szerint délután 4 órakor az Accelerated Data Center Premiere virtuális esemény keretein belül.

Egyes híresztelések alapján az új Instinct Accelerator 128 GB HBM2E technológiával rendelkezik, de hamarosan kiderülnek hivatalos forrásból a további részletek is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.