Hirdetés

Új emblémát kapott az Android, és egy másik fontos változás is jön



|

Némi modernizáláson esett át a mobil operációs rendszer arculata.

Hirdetés

Az Android története ugyan egészen 2003-ig nyúlik vissza, az első androidos telefont viszont csak 2008-ban vehették kézbe az emberek a HTC Dream formájában, amelyet egyes piacokon T-Mobile G1 néven forgalmaztak.

A készülék megjelenése óta eltelt 15 év során a nyílt forráskódú operációs rendszert kezelő Google összesen 4 különböző Android-emblémát használt, most pedig bemutatták az ötödiket, ami kicsit modernizálja az összhatást.

Hirdetés

Első pillantásra nem kifejezetten radikális az átdolgozás, hiszen továbbra is a jól ismert zöld robot képviseli a platformot, ám immáron egy térhatású avatárként teszi ezt, ami több stílust is képes felvenni. A keresőóriás azt ígéri, hogy a jövőben többször találkozhatunk majd az új figurával ott, ahol az Android "kapcsolódik az emberekkel, közösségekkel és pillanatokkal".

A másik lényegi változtatás, hogy eddig hivatalosan kisbetűvel kellett írni az operációs rendszer nevét, mostantól viszont a Google is követi a "népszokást", és áttér a nagybetűs változatra. A fejlesztő harmadik döntése pedig nyugdíjaz egy régi hagyományt: a Google vonatkozó blogposztja megerősítette, hogy az idén érkező Android 14-től kezdve elbúcsúznak az egyes főverziók kódnevei, vagyis nem kapunk már olyan, desszertek előtt tisztelgő kiegészítéseket, mint a KitKat (Android 4.4), az Oreo (Android 8) vagy a Tiramisu (Android 13).

Neked hogy tetszik az Android új arculata?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.