Hirdetés

Új fájlmegosztási rendszeren dolgoznak a nagy kínai mobilgyártók



|

Egyszerű, eszközök közötti megosztási rendszer fejlesztésébe kezdett a Xiaomi, az Oppo és a Vivo.

Hirdetés

Az Apple AirDrop a mai napig kényelmes megosztási módszer az iOS-es eszközök között. A Google egy hasonlót próbált megalkotni az Android Beam formájában még 2011-ben, azonban a párosításhoz NFC kellett, maga az Android Beam pedig sosem terjedt el igazán. 

Hirdetés

Az Android Q-val az Android Beam napjai leáldoztak, a Google az új Fast Share fájlátviteli funkciót használja: a Bluetooth segítségével párosít, WiFi-n adatot küld. Ezt viszont a Google Play-szolgáltatásokhoz köti, ami sok kínai mobilgyártónak nem nyerte el a tetszését. 

Éppen ezért a legnagyobbak közül három kínai óriás saját alternatíva fejlesztésébe kezdett. A Xiaomi, az Oppo és a Vivo sok mobilján nincs rajta a Google Play Áruház és a Play-szolgáltatások, éppen ezért is van szükség saját appokra és kezelőfelületre. 

A három óriás a jövőben egy egyszerű, eszközök közötti fájlmegosztási protokollal is előáll, ami attól függetlenül lesz használható, hogy a mobilon MIUI, ColorOS vagy FuntouchOS fut. A párosítás itt is Bluetooth-on át történik, és WiFi-n át megy az adatküldés. Bár más gyártók is használhatják majd ezt a funkciót, egyesek szerint Kínán kívül nem lesz végül népszerű. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.