Hirdetés

Új fizetős funkciók jönnek a Facebookra, az Instagramra és a WhatsAppra is



|

A bevételei visszaesésével küzdő Meta ráfekszik a fizetős funkciók fejlesztésére.

Hirdetés

Viharos időket kell kiállnia a Metának, a szinte kizárólag reklámokból élő vállalatóriás bevételei ugyanis alaposan megszenvedték, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével kevesebbet költenek a hirdetők, s hogy az iOS követésellenes megoldása jelentősen korlátozta a kampányok hatékonyságát. A Facebookot, az Instagramot és a WhatsAppot is birtokló cég viszont igyekszik előre menekülni, és új jövedelemforrásokkal bővíteni a portfólióját. A The Verge értesülései szerint Mark Zuckerbergék egy új részleget hoztak létre, amely az említett platformokon bevezetendő fizetős szolgáltatásokon fog dolgozni.

A portál által megszerzett belsős levél alapján a kérdéses csoport Új Monetizációs Élmények (Új Monetization Experiences) néven fut, és az a Praititi Raychoudhury vezeti, aki korábban a Meta kutatási igazgatója volt. Az új részleg a vállalat monetizációért felelős alelnökének, John Hegemannek jelent, aki a The Verge megkeresésére nem is cáfolta a hírt.

Hirdetés

A vezető sajnos nem árulta el, hogy milyen fizetős funkciókra számíthatunk, viszont úgy fogalmazott, hogy vannak olyan, új termékeket építő lehetőségek, amelyekért az emberek szívesen fognak fizetni. Hegeman egyelőre nem gondolja, hogy az ezekből származó bevételek rövidebb távon komolyan befolyásolhatják a cég teljesítményét, de a jövőben már jelentős szeletet hasíthatnak ki a teljes tortából.

A Meta ezzel csak az iparági trendeket követi, hiszen már a Twitternek, a Discordnak, a Telegramnak és a Snapchatnek is van fizetős konstrukciója. Zuckerbergék ugyanakkor eddig csak a felhasználók számára tették lehetővé, hogy előfizetős szolgáltatásokat nyújtsanak a Facebookon és az Instagramon, illetve bizonyos esetekben a WhatsApp is pénzt kérhet a cégektől az ügyfeleikkel való kapcsolattartásért.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.