Hirdetés

Új funkciókkal bővül a Windows számológépe



|

Nemrég nyílt forráskódúvá tette a Microsoft a Windows számológépét, most pedig új funkciókat ad ki hozzá.

Hirdetés

A Microsoft nem is olyan régen jelentette be, hogy nyílt forráskódúvá teszi a Windows 10 számológépét. Mindez azért nem rázta meg a világot, elvégre csak egy számológépként funkcionáló programról van szó. 

Hirdetés

A dolog azért érdekes viszont, mert az óriás eddigi hasonló törekvései általában régi, elavult szoftverekre irányultak, amelyek így nosztalgiázni vagy oktatási célokra voltak ideálisak. A Windows számológépe azonban jelenleg is aktív, működő dolog, így a közösség tagjai aktívan hozzájárulhatnak a fejlesztéséhez. 

Így is tesznek. A Microsoft több ígéretet is tett, ennek megfelelően a Windows számológépe grafikus képességekkel lesz felruházva a jövőben. Jelenleg is fontolgatnak továbbá több más dolgot, például kitűzhető lenne más ablakokra a program, az előzmények szerkesztése pedig visszatérne. 

Azt nem tudni, hogy az emlegetett funkciók tucatjai vagy más újítások konkrétan mikor válnak elérhetővé, de mivel a projekt már nyílt forráskódú, ezért minden egyeztetés nyilvános. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.