Hirdetés

Új generációs légitaxit mutatott be az Airbus



|

A gyártó a városi légiközlekedés jövőjét látja a legújabb CityAirbus modellben.

Hirdetés

2016-ban kezdett el elektromos repülőgépek fejlesztésével is foglalkozni az Airbus, rá három évre mutatta be az első generációs CityAirbust, most pedig itt a legújabb modell, amelynek prototípusa már 2023-ban megteheti az első utazását. Az európai repülőgépgyártó célja, hogy a CityAirbus jelentősen megkönnyítse és gyorsítsa a városi légiközlekedést, ráadásul mindez ne járjon károsanyag-kibocsátással.

Az új CityAirbus négy személy szállítására alkalmas 120 km/h-s repülési sebességgel, hatótávolsága pedig 80 km. A repülő egy eVTOL modell, vagyis elektromos meghajtású, függőleges fel- és leszállási technológiával.

Hirdetés

A CityAirbus NextGen meghajtását nyolc darab 100 kW-os Siemens SP200D elektromos motor biztosítja, távirányítással működtethető, és még a hangjára sem lehet panasz. A külső zajszint repülés közben legfeljebb 65, leszállás ideje alatt pedig legfeljebb 70 decibel.

Az új CityAirbus a gyártó tervei szerint a forgalomba állításhoz szükséges hatósági engedélyeket legkésőbb 2025-ben szerezné meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.