Hirdetés

Új Huawei Y széria és MatePad T 8 - erős készülékek a belépő kategóriában



|

A legtöbben olcsó, mégis erős készülékeket szeretnének: a Huawei Y-széria és a MatePad T 8 nekik szól.

Hirdetés

Természetes, hogy mindenki vágyakozva nézi a drága sportautókat az amerikai filmekben, de a legtöbben persze megmaradnak a realitásnál és nem költenek vagyonokat az autóikra, hiszen arra jutnak, hogy a mindennapokban nem is lenne igazán módjuk kihasználni az ilyen gépcsodákat, ellenben okos választással elérhető árú, mégis fürge és megbízható autójuk lehet. Ugyanez érvényes a mobilok világára: a sok százezer forintos csúcskészülékek erejét és tudását sokan nem használják ki teljesen, az viszont nekik is éppúgy fontos, hogy a kedvező ár ne jelentsen egyet a lassú, körülményesen használható kis telefonokkal. Számukra remek alternatíva a Huawei nemrég bemutatott két új modellje.

Hirdetés

A Huawei Y5p és Y6p a legkedvezőbb árkategóriában kerül a boltokba, viszont nem kell attól félni, hogy korlátozottan használható, rejtegetni való készülékek lennének- sőt! A készülékek a legfrissebb Android rendszerre épülnek, és az ezen futó Huawei EMUI 10.1 felhasználói felület, valamint a cég alkalmazás-ökoszisztémáját kiszolgáló AppGallery áruház garantálja, hogy sokféle célra és felhasználási módra alkalmasak legyenek.

Y5p és Y6p: az ideális mobilok

Manapság sok prémium kategóriás mobilban 3000 mAh kapacitás környékén szabják meg az akkumulátorok erejét, és ez a maximumon dolgozó hardverekkel együtt azt eredményezi, hogy állandóan töltő-közelben kell lenni velük. A két új Huawei mobil ezzel szemben kifejezetten erős akkumulátorral érkezik.

Az Y5p akksija teljesítményének köszönhetően egy töltés után 17 órányi videót nézhetünk és 13 órán át folyamatosan használhatjuk a 4G mobilnetet, így praktikusan átlagos használat mellett akár hosszú napokra is elfelejthetjük a töltőt.

A Huawei Y6p-ben pedig még a csúcsmodellek akkujához képest is hatalmas, 5000 mAh kapacitású akkumulátor dolgozik, ezáltal a készülék egy feltöltéssel akár 32 órán keresztül képes videólejátszásra és 40 órán keresztül 4G-s internetezésre. Ráadásul a csúcskészülékek képességeit idézve még úti töltőként is használható: az Y6p-ről mások mobileszközeit is elláthatjuk energiával - eközben pedig más androidos eszközre, vagy külső merevlemezre indíthatunk biztonsági mentést a legfontosabb adatokkal és fényképekkel.

A két új Huawei ráadásul a mesterséges intelligenciát is a fogyasztás szolgálatába állítja: az AI Power Saving funkció figyeli a fogyasztást, és ha a háttérben futó valamelyik app túl sok energiát használ, a hosszabb üzemidő érdekében az AI magától le is állítja azt.

A két új telefon fotózásra is jól használható. Az Y5p 8 megapixeles hátlapi kamerájával nagy dinamikatartományú (HDR) képeket is készíthetünk, míg az 5 megapixeles szelfikamerájával nem csak önarcképeket lőhetünk, de a készüléket is feloldhatjuk kódok bepötyögése nélkül. Az Y6p hátlapján tripla kamerát találunk, a 13 megapixeles főkamera mellett egy 5 megapixeles széleslátószögű egység és egy 2 megapixeles mélységérzékelő együttműködése pontos, színgazdag, kontrasztos képeket eredményez; a készülék "arcszépítő" funkciókkal is felruházott szelfikamerája pedig 8 megapixeles.

A HD+ felbontású kijelzővel szerelt Y5p és Y6p fiatalos és modern formatervezéssel, a fekete mellett látványos színkombinációkban érhető el és olyan extrákat is kínál, mint például a Parti Mód, amellyel több mobilt összekapcsolva egy sokcsatornás hangrendszert kapunk, vagy az Egyszerű Mód, amely az ikonok és betűk méretének növelésével kényelmesebb használatot biztosít.

MatePad T 8: tablet játékra és tanulásra

Ha nem csak telefont, hanem egy nagyobb kijelzős, hordozható eszközt is szeretnénk, a MatePad T 8 kiváló választás. A 8 hüvelykes panelen még élvezetesebb a filmek és sorozatok megtekintése vagy a játék, ehhez pedig nagyszerű alapot ad az erős, 5100mAh kapacitású akku. Akkor sem hagy cserben a tablet, ha a legújabb játékokat futtatnánk rajta, a nyolcmagos processzor ezeket is stabilan, akadásmentesen kezeli.

A vékony készülékházat könnyű átfogni, a 310 grammos tablet pedig könnyebb, mint egy dobozos kóla, emiatt akár a gyerekek számára is jó alternatíva, könnyedén hordozható eszköz. Persze nem csak ez fontos akkor, ha egy gyerek kezébe adunk egy táblagépet, hanem az is, hogy a használat és az alkalmazások telepítése során megfelelő biztonságban tudhassuk a legkisebbeket is. A MatePad T 8-on előre kialakított gyereksarokban a szülők beállíthatják, hogy mikor, mennyi időn át és milyen tartalmakhoz engednek hozzáférést a kisebbeknek, akik számos, célzottan az ő igényeikre szabott app közül választhatnak, mint például a gyerek színező. A szemeiket kék fényt szűrő rendszer védi, de a készülék segít az egészség megőrzésében, érzékeli, ha a gyermek közelről nézi a kijelzőt, vagy hanyag tartásban ül.

HMS és AppGallery: a gyerekek eszközeinek biztos háttere

A Huawei Mobile Services (HMS) ökoszisztémát még csak nemrég indította útjára a vállalat, de máris ez a világ leggyorsabban fejlődő mobilszoftver-platformja, ahol a mindennapokban használt, népszerű appoktól a játékokon át a speciális alkalmazásokig minden megtalálható. A HMS "kijárata" a mobilok és tabletek felé az AppGallery, amely egy kifejezetten könnyen kezelhető, biztonságos alkalmazásbolt.

Ebben napról napra egyre több app található meg az egyszerűen kereshető, logikus elrendezésű kategóriákban, köztük kifejezetten sok magyar fejlesztésűvel, valamint olyan nemzetközi alkalmazással, amelyek már magyar nyelven is elérhetőek - ez azok számára, akik még nem járatosak az idegen nyelvekben, így a gyerekek számára is kiemelten fontos lehet.

A szoftvertár biztonsága szintén fontos, főként, ha a legkisebbek kezébe kerül a készülék. Épp ezért az AppGallery négyszintes biztonsági mechanizmussal rendelkezik, amely biztosítja a platformon bemutatott alkalmazások biztonságos letöltését és használatát. Így tehát nem fordulhat elő, hogy az internetet még jóval naivabban kezelő fiatalok belefutnak valamilyen trükköző app, vagy fizetésre csábító játék csapdájába. Emellett a szülők itt is külön beállíthatnak többféle felügyeleti módot, például meghatározhatják, mit telepíthetnek a gyerekek. Ezért a Huawei mobilok és tabletek a legkisebbek számára is biztonságos, teljesen testre szabható eszközökké válnak, amelyek kiváló belépőt jelentenek a digitális eszközök világába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.