Új iPadeket várt a világ, de csak az Apple Pencil 3-at hozhatja az október



|

Két forrás is arra utal, hogy új stylust dobhat piacra az Apple.

A veterán Apple-rajongók jól emlékezhetnek arra, hogy Steve Jobs idején még mennyire ellenezte az okostollakat a cég, ám az alapító 2011-es halála után éles fordulat történt a cupertinóiak hozzáállásában, így 2015-ben megkaphattuk az első almás stylust, az Apple Pencilt.

Az eleinte csupán az iPad Próval kompatibilis, ma már viszont az összes iPaddel használható kiegészítő utoljára öt évvel ezelőtt kapott frissítést, így időszerű lehet a megújulás, ami most csalódást keltő módon az új táblagépek helyett érkezhet meg.

Hirdetés

Az Apple általában októberre szokta időzíteni az aktuális iPadek leleplezését, ezért sokan számítottak rá, hogy ebben a hónapban még sor kerülhet egy almás termékbemutatóra a témában. Erre utalt a 9to5Mac hétvégén publikált jelentése is, amely rögtön három új modell debütálását jósolta az aktuális hétre, ám most kénytelen volt visszavonulót fújni a hírportál.

Az első cáfolat a Bloomberg elemzőjétől, Mark Gurmantől ered, akinek tudomása szerint ezúttal nem érkeznek új iPadek, vele párhuzamosan pedig a japán Macotakara is jelentkezett egy pletykával arról, hogy nem tableteket, hanem az Apple Pencil 3-at fogjuk megkapni. A szivárgás alapján a harmadik generációs stylus nagy dobásai a mágnesesen csatlakozó hegyek lesznek, különböző igényekhez szabva az eszközt.

A gyakorlatban ez három eltérő vastagságú hegyet jelent, külön az íráshoz, a rajzoláshoz és a műszaki rajzokhoz. A fejlesztés logikus lépésnek tűnik, hiszen az Apple Pencilt sokan használják rajzolásra, így valószínűleg bőven akadnak majd, akik örömmel fogadják ezt a fejleményt, még ha végül tényleg az előzetesen remélt új iPadek helyett fut is be a harmadik generációs toll.

Az Apple Pencil 3 rajtját megerősíteni látszik, hogy egy másik szivárogtató, Majin Bu már szeptember 30-án elspoilerezte a dolgot ebben az X-posztban. Ha valóban a héten kerül sor a termék debütálására, akkor legfeljebb pár napot kell várnunk addig.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.