Hirdetés

Új kezelőfelülettel támad, és takarékosabb működést ígér a Microsoft Teams frissítése



|

A redmondiak az alapjaitól építették újjá a népszerű videokonferenciás platformot.

Hirdetés

A pandémia alatt valósággal felrobbant a videokonferenciás platformok iránti kereslet, a Microsoft Teamsnek pedig valamelyest sikerült is megőriznie a lendületet, a tavalyi év kezdete óta ugyanis 10 millió további felhasználót szerzett, így már világszerte 280 millió fős közönséget szolgál ki.

Az alkalmazás kapcsán ugyanakkor gyakran megfogalmazódik a kritika, hogy túl lassú és túl sok erőforrást köt le, amit a redmondiak is észleltek, így most egy teljesen új változattal igyekeznek helyrebillenteni a szoftver reputációját.

Hirdetés

A Microsoft hivatalos blogján leleplezett új Teamset az alapoktól építették fel, ezért a vállalat ígérete szerint kétszer gyorsabban enged csatlakozni a meetingekhez, a beszélgetések és a csatornák közötti váltás pedig 1,7-es szorzóval gyorsult, miközben maga az alkalmazás már csak feleannyi memóriát igényel, mint korábban. A reform jegyében egy átdolgozott, egyszerűbbé vált kezelőfelületet is kapunk.

Egyelőre legalábbis csak azok kapnak, akik részt vesznek a Public Review Programban, a nagyközönség és a macOS-felhasználók számára pedig valamikor az év hátralévő részében válik elérhetővé a frissítés. A változásoktól ódzkodóknak jó hír, hogy a tesztelők szabadon váltogathatnak a régi és az új kezelőfelület között, a Microsoft pedig úgy nyilatkozott, hogy ez később is így marad.

A Teams fejlődése mögötti fő hajtóerő, hogy a szoftver új verziója már nem az Electront, hanem az Edge böngészőben is dolgozó WebView rendermotort használja, a webes fejlesztési keretrendszer AngularJS helyét pedig a React vette át. A vállalat Tech Community blogján olvasható technikai beszámoló alapján a korábbi megoldásokat a fejlesztés felgyorsítása miatt vették igénybe, idővel viszont az erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodás lett az elsődleges szempont a Teams csapat számára.

A konferenciaplatform azonban nem csak a fentiek mentén újul meg, hiszen a Microsoft nemrég leplezte le az mesterséges intelligencián alapuló Copilot asszisztenst, amely más szoftverek mellett a Teamsben is a felhasználók rendelkezésére fog állni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.