Hirdetés

Új, környezetbarátabb csomagolást tesztel az Apple



|

Egyelőre csak egy bizonyos iPhone-szériát érint a program.

Hirdetés

Az Apple lépten-nyomon igyekszik hangsúlyozni a környezettudatosságát, a vállalat erőfeszítéseiről beszámoló éves jelentés ezért tavasszal el is dicsekedett vele, hogy 2015 óta már 75%-kal csökkentették az almás termékek csomagolásához felhasznált műanyag arányát, amely így már csak 4%-ot tesz ki a nagy egészből.

Most egy újabb apró, de annál fontosabb lépés híre kapott szárnyra, mely szerint az Apple szervizközpontjai a továbbiakban környezetbarátabb csomagolásban juttatják vissza a megjavított készülékeket.

Hirdetés

Az információ a MacRumorstól származik, amely egy belsős memóra hivatkozva közölte az értesülést. A tesztnek szánt program a hivatalos szervizeknek és szervizpartnereknek, és/vagy a közvetlenül az ügyfeleknek visszaküldött iPhone 12-modelleket érinti, az Egyesült Államokban és "más országokban". Hogy pontosan melyek ezek az országok, az a MacRumors cikkéből sajnos nem derül ki, ahogy az sem, hogy az iPhone 12 Próra és Pro Maxre is vonatkozik-e a kísérlet.

Az új, barna színű öko-csomagolás állítólag 100%-ban műanyag- és klórmentes papírból készült, a Forest Stewardship Council jóváhagyásával. Ez egy 1993 óta létező nonprofit szervezet, amely a felelős erdőgazdálkodás megerősítésén munkálkodik, tanúsítványa pedig garancia arra, hogy az adott termék tiszteletben tartja a környezetvédelmi és a szociális szempontokat is. Az eddig használt dobozok fehér színűek voltak, vagyis klór felhasználásával készültek.

Arról egyelőre nem tudni, hogy a teszt sikere esetén további modellekre is kiterjesztik-e a programot, miközben az iPhone 12 csak egy az Apple által jelenleg kínált 5 széria (13 Pro, 13, 12 Pro, 12, 11, SE) közül, nem is beszélve a már nem kapható, de továbbra is szervizelt régebbi készülékekről és a többi termékkategóriáról. A cupertinóiak korábban vállalták, hogy 2025-re teljesen száműzik a műanyagot a csomagolásokból, ezért az elmúlt évek során elbúcsúztak például a készülékeket tartó plasztik tálcák, a védőfóliákat pedig egy papír réteg váltotta fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.