Hirdetés

Új korszakba repítené a mobilfotózást a Sony és a Light



|

A Sony és a Light közös erővel hoznák el az okostelefonok hátlapjára a többlencsés kamerarendszereket, és új korszakba repítenék a mobilfotózást.

Hirdetés

A Light nevéről a legtöbb embernek az L16-os fényképezőgép ugorhat be, az, amelyiken 16 különálló lencse van. Tavaly nyáron kiderült, hogy már van olyan okostelefon prototípusa a cégnek, amelynek 9 hátlapi kamerája van. Élesben pedig nemsokára debütál az 5 hátlapi kamerás Nokia 9 PureView. 

Hirdetés

A Light nemrég pedig bejelentette, hogy együttműködésbe kezdett a Sonyval. A két cég együtt hozza majd el az okostelefonok hátlapjára a többlencsés kamerarendszereket. 

A vállalatok együtt fejlesztik majd a többszenzoros megoldásokat, olyan mobilokba, amelyeknek a hátlapján négy vagy több kamera található. A Light többkamerás technológiáját kombinálják a Sony képkezelő szenzorokkal, ami remek végeredményhez vezethet. 

2020-ban az új okostelefonok hátlapján a négy és az öt kamera válik majd a megszokottá. A Light szerint a ma készülő fotók 85 százaléka okostelefonokról származik, éppen ezért lesz nagy dolog, hogy a mobilfotózás minőségét új technológiákkal magasabb szinte emelik. A Light azt állítja, senki másnak nincs olyan mobilos chipkészlete, ami akár 6 kamerát is kezel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.