Hirdetés

Új laptopokkal jelentkezett a Huawei



|

Hamarosan kezdetét veszi a 2019-es Mobile Word Congress, a Huawei azonban nem várt a kiállítás megnyitásáig legújabb termékeinek bemutatójával. Mi sem várunk, megmutatjuk, mit villantottak.

Hirdetés

Mivel az okostelefonos divízió a P30-as modellekkel majd egy márciusi eseményen jelentkezik, most még egy másik termékcsaláddal, illetve a Samsung Galaxy Fold-nak konkurenciát állító Mate X-szel érkezett Barcelonába a cég. Ezek közül a laptopokat már mutathatjuk is.

Hirdetés

A MateBook névre keresztelt laptopokat már tavaly is az MWC alatt jelentette be a Huawei, így nem meglepő, hogy az ismételt vérfrissítésről is itt kapunk extra információkat - annak ellenére, hogy egyes modelleket már a CES-en is láthattunk. Mi egy néhány napja Varsóban tartott eseményen néztük meg a cég ezen újdonságait, és mától "szabad" mutogatni, mit láttunk, szóval jöjjenek is szép sorban!

MateBook X Pro

A friss Macbookokra megszólalásig hasonlító, pehelykönnyű noteszgépek termékcsaládja rögtön három új/frissített modellel is bővült. A sikeres MateBook X Pro modell komoly ráncfelvarráson esett át, az új változatban ugyanis már egy nyolcadik generációs Intel processzor ketyeg, egészen pontosan az i7 8565U, a grafikai teljesítményről pedig a Geforce MX250 2GB-os GPU-ja gondoskodik. A képernyő megőrizte az elődmodell 3:2-es képarányát, a kávák pedig szinte teljes egészében eltűntek, 91 százalékos fedettséget kínál már a megjelenítő. Ennek köszönhetően az új laptopban is a billentyűzetbe száműzte a kamerát a tervezőcsapat, jöhetnek az orrlyuk-szelfik.

 Az 1,33 kg-os modell mindössze 14,6 milliméter vastagságú. Üzemidő tekintetében is egészen szép számokat ígér a Huawei, az új MateBook X Pro ugyanis 13 óra videó lejátszást, 14 óra iroda munkát vagy 12 óra böngészést képes egyetlen töltéssel kiszolgálni.

MateBook 13

Akik egy kicsit kompaktabb készülékre vágytak, nekik jó hír, hogy a Huawei egy 13 hüvelykes változatot is piacra dob MateBook 13 néven, mely kialakításában nem sokban különbözik a nagyobb változattól. A dizájn egyetlen lényeges különbsége, hogy a 13 hüvelykes megjelenítő csupán 88 százalékos lefedettséget kínál, ennek megfelelően egy klasszikusan a képernyő felett elhelyezett webkamera várja a felhasználókat.

A képarány itt is 3:2-es melyet a nagyobb információmennyiség megjelenítésével indokolt a Huawei, a felbontás pedig 2K. Csatlakozókban nem igazán bővelkedik a modell, hisz mindössze két USB Type C port, valamint egy 3,5-es Jack-slot található a felületén, azonban jó hír, hogy a készülék dobozában egy normál USB-vel és HDMI-vel bővítő dokkolót is elhelyezett a gyártó. A készülék egy leheletnyivel könnyebb csupán az új X Pro-nál, a MateBook 13 1,28 kilogrammot nyom, azonban néhány milliméterrel vastagabb, mint a nagytestvére. Kétféle hardveres kialakítást közól választhatnak a felhasználók, az erősebb verzióban egy Intel I7 8565U processzor, egy Nvidia Geforce MX250-es GPU, 8 GB RAM, valamint egy 512 GB-os SSD dolgozik, a szerényebb modellben pedig egy Intel i5 8265U-t kapunk, a tárhelyet pedig egy 256 GB-os SSD szolgáltatja.

MateBook 14

Harmadikként megvillantotta a cég a MateBook 14-et is, mely szinte minden szempontból a MateBook XPro modell nyomdokait követi, hardveresen ugyanis csupán minimális különbségeket találunk a két készülék között (processzor, GPU, képarány, felbontás megegyezik).

Persze néhány fontos extrát azért kínál a MateBook 14 is, ezek közül pedig kiemelkedik a beépített, normál méretű HDMI port. A bemutatott készülékek közül ez a modell valószínűleg majd csak nyár közepén érkezhet meg a boltok polcaira.

Szoftveres újítások

Nem meglepő módon szoftveres extrákat is bőven kapnak a MateBook-ot választó felhasználók. Az érintőképernyős modellek felületén ugyanis fejlett gesztusvezérléssel vértezte fel az eszközeit a Huawei. A képernyőmentés is egy újdonsággal bővült, az eszközök már képesek optikai karakterfelismerésre, vagyis a mentett képből azonnal kiemelhető és szerkeszthető a szövegrész, ami az irodai felhasználás során hatalmas előny lehet.

Emellett újdonságként a mobil és a PC közötti interakciót is kicsit megújított a cég, az újabb Huawei modelleket elegendő a laptophoz érintenünk és már el is készült a képernyőkép, de hasonlóan oszthatunk meg fájlokat, sőt még a vágólap tartalmát is okostelefonunk és számítógépük között. Ez az úgynevezett Huawei One Hop szolgáltatás, mely a készülék és a laptop társításához NFC-t használ, míg a fájlmegosztást WiFi hálózaton keresztül végzi el.

Az eszközök tervezetten hazánkba is megérkeznek majd, azonban tessék felkészülni, mert a prémium árazás borítékolható. Bár az előzetes bemutatón a konkrét vételárakról nem esett szó, a mai leleplezést követően várhatóan ezekre is fény derül, szóval ezzel még visszatérünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.