Hirdetés

Új logót kapott a Gmail



|

A színesebb dizájnnak hála, a levelezőrendszer sokkal jobban beleillik a vállalat arculatába.

Hirdetés

A Gmail logójában a boríték motívum a kezdetek óta jelen van, a mostani dizájn pedig 2013-óta változatlan. Ahogyan a vállalat különböző szolgáltatásokkal bővíti portfólióját, úgy szeretné arculatát egységesebbé tenni. Ennek köszönhetően változott meg a levelezőrendszer logója is. A borítékot egy "M" betű váltotta fel, mely a Google jellegzetes kék, piros, sárga és zöld színeiben pompázik. 

Hirdetés

A változtatásra azért került sor, hogy Gmail jobban beilleszkedjen a Google Workspace szoftverbe, melyet nemrég neveztek át G Suite-ról. A cég ennél drasztikusabb változtatásokat szeretett volna eszközölni, de a tesztcsoportok visszajelzései után megmaradtak a boríték száműzésénél. Hogy az új logó mennyire beleillik az arculatba, azt ez a videó remekül szemlélteti:

Ezzel párhuzamosan a Google Naptár, Dokumentumok és Meet logója is megváltozott, így senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy ugyanabba a termékcsaládba tartoznak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.