Hirdetés

Új mobilos böngészővel jelentkezett az Opera



|

Androidra már tölthető az Opera Touch, és frissült az Opera asztali böngészője is.

Hirdetés

Miközben az Opera a múlt nyáron nyugdíjba küldte az Opera Max alkalmazását, a jövő héten pedig végleg kilövi az Opera VPN-t, addig egyre jobban koncentrál a webböngészőkre. Komoly frissítést kapott az asztali Opera, és itt az új mobilos böngésző, az Opera Touch. 

Hirdetés

Mindkettőben benne van az új Instant Search funkció, amelynek hála az aktuális oldal elhagyása és új lap megnyitása nélkül végezhetünk keresést. A keresőgomb megnyomására felugrik egy doboz, ami a begépelt szövegre élőben mutatja a találatokat, és csak akkor nyílik új lap, ha valami rákattintunk. A mobilos felhasználók hang, QR-kód és vonalkód alapján is kereshetnek. 

Mindkét böngésző támogatja továbbá a Flow élményt, ami összeköti a mobilos és az asztali böngészőt: a kettő között megoszthatunk linkeket, képeket, videókat, jegyzeteket, méghozzá titkosított formában. Mindehhez csak egy egyszeri beállítás kell QR-kóddal, jelszó vagy más nem szükséges. 

Tény, hogy az Operának már több mint 1000 különböző böngészője volt mobilokra - már akkor létezett ilyenje, amikor okostelefon még a láthatáron sem volt. Most három androidos böngészője is van a cégnek: az Opera Mini, az Opera és az Opera Touch. 

Az Opera Touch azért más, mert modern okostelefonokhoz, egykezes használathoz tervezték. Elvileg mindent elérünk így is, úgy rendezték a kezelőfelületet. Van benne beépített reklámblokkoló is, illetve gyorshívó a gyakori oldalakhoz. Az app Androidon már tölthető, az iOS-es kiadásra még várni kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.