Hirdetés

Új néven folytatja a Microsoft AI-chatbotja



|

Elbúcsúzott a ChatGPT-alapú Bing Chat, de csak a nevében.

Hirdetés

A ChatGPT szöveggenerátor tavaly novemberi megjelenését követően a Microsoft óriási lendülettel repült rá a technológiára, és egy 10 milliárd dolláros befektetés kicsengetésével integrálta azt a Bing keresőbe, Bing Chat néven téve elérhetővé az OpenAI által megalkotott élményt, valamint felturbózva azt a keresési funkció integrálásával.

A lépés elhozta a Google és a Bing keresők közötti régi harc kiújulását, a jelek szerint azonban a Microsoft most ismét feladta a csatározást, mivel a tegnapi, mesterséges intelligenciára fókuszáló Ignite konferenciával új nevet adott a szolgáltatásnak.

Hirdetés

A Bing Chat ezzel mostantól Copilot néven fut, vagyis egységesítették a redmondiak nemrég elérhetővé tett, sokoldalú digitális asszisztensével, amely alapvetően szintén a ChatGPT és a Bing Chat mögött is dolgozó GPT nyelvi modellre épül. Aki most felkeresi az egykori Bing Chatet, azt már a "Copilot with Bing Chat" felirat fogadja.

Az üzemeltető ugyan hivatalosan a szolgáltatásai uniformizálásával indokolta a döntést, a lépésből viszont inkább arra következtethetünk, hogy a Microsoft egyszerűen nem akarja tovább versenyeztetni a Binget a Bard csevegőt beépítő Google-lel. Hiába felkapott ugyanis most a generatív AI témája, a Statcounter kimutatása alapján a keresőnek ezzel sem sikerült részesedést elhódítania a piacvezetőtől, sőt: a Bing 2023 októberében mért 3,13%-os jelenléte még alacsonyabb is, mint a tavaly novemberi, MI-mentes 3,42% volt.

Az átnevezés a Bing Chat fizetős, vállalati formáját is érinti, így az Bing Chat Enterprise helyett ugyancsak Copilotként folytatja. Fontos, hogy a céges fiókról (Microsoft Entra ID) folyó csevegések tartalma nem kerül tárolásra és nem használják fel a nyelvi modell kiképzésére, így az ígéret szerint biztonságban maradnak a vállalati adatok. A mobilos alkalmazást egyelőre nem érinti a változtatás, itt továbbra is a Bing appon belül, Bing Chat néven cseveghetünk a mesterséges intelligenciával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.