Hirdetés

Új szavazási rendszerrel bővülhet a Twitter



|

Egy tesztelés alatt álló funkcióval akár a nemtetszésünket is kifejezhetjük majd.

Hirdetés

Ahogy a legtöbb közösségi oldal, úgy a Twitter is folyamatosan fejlődik, az üzemeltető szüntelenül monitorozza a felhasználók igényeit. Most éppen egy olyan funkció tesztelése zajlik, amellyel lehetővé válna, hogy leszavazzuk a bejegyzésekre adott válaszokat.

A jelenleg elérhető rendszerben csak a tartalmak kedvelésére van lehetőség, amit egy szív megérintésével/lekattintásával nyilváníthatunk ki. Az iOS-es felhasználók szűk körében tesztelt megoldás viszont bevezetné a negatív reakciót is, melyet a bétában egy lefelé mutató nyíl, vagy egy lefelé mutató kéz is szimbolizálhat.

Hirdetés

A funkció csakis a válaszok esetében működik, tehát a beszélgetést elindító bejegyzésekre továbbra is csak pozitívan reagálhatunk. A megoldás érdekessége még, hogy a negatív szavazataink nem lennének nyilvánosak, a pozitívak pedig kedvelésként jelennének meg.

Ez pedig kísértetiesen hasonlít a Reddit által járt útra, amit a rivális platform meg is jegyzett, egy mémmel kommentálva a Twitter hivatalos bejegyzését:

A reakciók alapján eddig nem tűnik nagy sikernek a kísérlet, sokak szerint a negatív szavazás bevezetése csak tovább mérgezni a mikroblog egyébként is konfliktusos közegét. A Twitter ugyanakkor azzal indokolja a kísérletet, hogy szeretnének többet mutatni az embereknek tetsző válaszokból, amihez a szavazás hatékony útmutatóval szolgálhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.