Hirdetés

Új szintre repíti a mobilfotózást a Huawei P30 Pro



|

Periszkóprendszerű kamerával jön a Huawei következő csúcsmobilja, amely soha nem látott szintre emeli a mobilos zoomtechnológiát.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy március 26-án debütál a Huawei P30-as szériája, a kínai cég ennek megfelelően pedig már dobálja a kedvcsinálókat. Bár konkrétumokat nem árult el a vállalat, Richard Yu, a cég fogyasztói üzletágának ügyvezetője megerősítette, hogy a hátlapi Leica kamerarendszer négy érzékelővel dolgozik majd. 

Hirdetés

Szivárgás és fotó persze bőven van már az új modellekről, így a gyakorlatban majdnem mindent tudunk. A jó hír az, hogy Clement Wong, a cég marketingért felelős alelnöke nemrég megerősítette, hogy a Huawei P30 Pro periszkóprendszerű kamerával érkezik a szuperzoom technológia miatt. 

A Huawei szeretne olyan dolgot letenni az asztalra, amit még senki nem alkotott meg. A fő szenzort így egy ultraszéles lencse, egy ToF szenzor és egy telefotós kamera egészítik majd ki a P30 Pro hátlapján. A zoomtechnológia részleteit egyelőre nem fedték fel, de a tippek szerint akár mechanikus zoomrendszert is beépíthetnek. A Mate 20 Pro jelenleg 5x-ös hibrid zoomot támogat, de a pletykák szerint ezúttal akár 10x-es, veszteségmentes nagyítást is elérhet a Huawei. Richard Yu ráadásul a Holdról is közzétett egy képet, amit elvileg P30 Pro készülékkel lőtt valaki. 

A kínai gyártó ezek mellett az éjszakai teljesítményt is fokozná, ami a kamerát illeti. A P20 Pro és a Mate 20 Pro bár egyébként is a legjobbak közé tartoznak ilyen téren, a P30 Pro Wong szerint gyertyafény mellett is használható fotókat készít majd. Mindez nem csak a szoftvernek, hanem a hardvernek is köszönhető lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.