Hirdetés

Új szolgáltatás indult, amivel az elhunyt szeretteiddel beszélgethetsz



|

Saját magát is "halhatatlanná" teheti az, aki nem idegenkedik a személyes történetei megosztásától.

Hirdetés

Az egykori tech újságíró James Vlahos 2017-ben hozott létre egy olyan mesterséges intelligenciát, ami a tüdőrákban elhunyt apja hangján megszólalva, annak személyes sztorijaival és poénjaival segítette a gyász feldolgozásában.

A síron túli csevegés híre bejárta a világsajtót, Vlahos pedig munkához látott, hogy mások számára is elérhetővé tegye a technológiát. Ennek eredménye a nemrég elindított HereAfter AI, ami nem csak vigaszt, de digitális öröklétet is kínál az érdeklődőknek.

Hirdetés

A platformon kreált "élettörténet avatarok" okoshangszórókon, mobiltelefonon vagy asztali alkalmazáson keresztül is kommunikálhatnak, személyes sztorikat, emlékeket és vicceket mesélve. Ezek rögzítéséhez azonban alaposan ki kell tárulkozni a HereAfter AI chatbotjának, akár fotók feltöltésével is.

A chatbot lényegében egy mélyinterjút készít olyan kérdésekkel, hogy pl. mi a legkorábbi emlékünk, mikor voltunk igazán büszkék magunkra, hogyan ismerkedtünk meg egy bizonyos illetővel stb. Az adatvédelmi botrányok korában ez sokakat eltántoríthat, de Vlahos azt ígéri, hogy a beszélgetéseket semmilyen módon nem fogják terjeszteni vagy értékesíteni.

A felvételek elkészítése teljesen ingyenes, az azokból készült avatar használatáért viszont fizetni kell: a két személynek szóló alapcsomag évi 49 dollárba (kb. 16 ezer forintba) kerül, aki viszont szeretné, az 95 dollárért letöltheti a teljes rögzített hanganyagot is.

Ha esetleg ismerősen cseng a koncepció, az nem a véletlen műve. A Black Mirror 2013-as, Be Right Back című epizódja ugyanis pontosan ezt a témát feszegette, abban egy fiatal nő "támasztotta fel" az elhunyt barátját a mesterséges intelligencia segítségével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.