Hirdetés

Új Touch ID technológiát szabadalmaztatott az Apple



|

Lehet, hogy az ujjlenyomat-olvasó legújabb verziójával találkozunk a jövőbeli iPhone-okon.

Hirdetés

Az Apple fejlesztői számos különböző innovatív megoldáson dolgoznak egyszerre, így már láthattuk az első képeket az AirPods 3 modellről, de még AR kontaktlencsékkel is kísérletezik az amerikai vállalat. A cég egyik legújabb bejegyzett megoldása viszont közvetlenül a legújabb iPhone készülékekhez kapcsolódik, ugyanis új Touch ID szenzort fejlesztettek az Apple mérnökei.

Hirdetés

A szabadalmi bejegyzés alapján az Apple olyan ujjlenyomat-olvasó technológiát tervezett, amely a visszaverődő fénnyel olvassa és elemzi az adatokat. A korábbi Touch ID ultrahangos vibrációs megoldással olvasta le az ujjlenyomatot, viszont az új technológia ennél sokkal jobban működik a gyenge megvilágításban.

A bejegyzések szerint az új fejlesztés egyik verziója fénykibocsátó réteggel is rendelkezne, amely megvilágítja az azt beborító átlátszó réteget, könnyebbé téve ujjlenyomat olvasását. Az Apple tervei alapján az új Touch ID megoldások megbízhatóan működnének az iPhone-okban anélkül, hogy a felszín alatt a technológia túl sok helyet foglalna el.

A találmány fejlesztőiként Ting Sun, Mohammad Yeke Yazdandoost, Bosheng Zhang, Marduke Yousefpor és Kathrin Berkner Cieslicki mérnököket jegyezték be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.