Hirdetés

Új változtatásokkal védi a kiskorúakat a Meta



|

A Facebook és az Instagram is biztonságosabbá válik a 18 év alattiak számára.

Hirdetés

A Facebook és az Instagram felett álló Meta (akkori nevén: Facebook, Inc.) tavaly nyáron komoly botrányba keveredett, miután egy volt alkalmazottja révén kiszivárgott, hogy közel sem tesz eleget a kiskorú felhasználói mentális egészségért.

A Mark Zuckerberg vezette cég azóta igyekszik pozitív változásokat felmutatni, és fokozatosan erősíti 18 év alattiak védelmét, például a szülői felügyeleti eszközök átgondolásával, most pedig újabb lépéseket harangozott be a platformjain.

A Meta hivatalos blogján jelentette be, hogy szigorúbb adatvédelmi alapbeállításokat alkalmaz a Facebook új 16, vagy bizonyos országokban 18 év alatti regisztrálóinál. Ezek meglévő lehetőségek, amelyekre a régebbi, de érintett felhasználók figyelmét is ismét felhívják.

Hirdetés

Olyan opciókra kell gondolni, mint a barátlista láthatóságának korlátozása, az adott felhasználó által követett oldalak láthatósága, a vele megjelölt posztok láthatósága, a megjelölések felülvizsgálata az idővonalra való posztolás előtt és a kommentek korlátozása.

A Meta tavaly vezette be, hogy senkinek sem ajánl ismerősként olyan kiskorú fiókokat, amelyekkel az adott illetőnek nincs kimutatható kapcsolata, továbbá az ilyen esetekben az üzenetküldés lehetősége is korlátozásra került. Ennek kiegészítéseként kezdték tesztelni, hogy a cég algoritmusa már olyan, "gyanúsként" azonosított fiókokat se ajánljon a tiniknek, amelyeket más kiskorúak korábban blokkoltak, vagy jelentettek az adminoknak. Az Instagramon emellett azt is tesztelik, hogy a tinédzserek fiókjáról teljes egészében eltávolítják az üzenetküldés gombját, amennyiben azokat egy gyanús fiókról tekintik meg. Hogy mindezt élesben is bevezetik-e, nem derül ki a vállalat közleményéből.

Ami pedig a távolabbi jövőt illeti, a Meta összefogott a National Center for Missing and Exploited Children (NCMEC) nevű gyermekvédelmi szervezettel, hogy egy "globális platformot" hozzon létre azon kiskorúak megsegítésére, akikről intim fotók kerültek fel az internetre. A projekt részletei egyelőre nem ismertek, ezzel kapcsolatban valamikor az elkövetkező hetek során fog tájékoztatást adni a cég.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.